Danie glówne
Pieczone jagnię ze szparagami
Jagnię ze szparagami
Ten przepis jest dowodem, że jagnięcina i szparagi doskonale się ze sobą komponują.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								8 osoby
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											4 kgszparagów z Terlano
- 
											3 kgjagnięciny
- 
											250 mlbiałego wina
- 
											warzywa korzeniowe
- 
											bulion
Przygotowanie - Pieczone jagnię ze szparagami
						- 
										 1.
												
											KrokJagnię podzielić na kawałki i krótko podsmażyć na kuchence. 1.
												
											KrokJagnię podzielić na kawałki i krótko podsmażyć na kuchence.
- 
										 2.
												
											KrokGdy mięso po obu stronach będzie brązowe, należy je przyprawić, dodać warzywa korzenne i oblać białym winem. 2.
												
											KrokGdy mięso po obu stronach będzie brązowe, należy je przyprawić, dodać warzywa korzenne i oblać białym winem.
- 
										 3.
												
											KrokNastępnie włożyć jagnięcinę do worka do pieczenia. Tam ciągle ją przekręcać i polewać bulionem. Piec od 60 do 90 minut. 3.
												
											KrokNastępnie włożyć jagnięcinę do worka do pieczenia. Tam ciągle ją przekręcać i polewać bulionem. Piec od 60 do 90 minut.
- 
										 4.
												
											KrokSzparagi obrać, ugotować na chrupko i serwować z jagnięciną. 4.
												
											KrokSzparagi obrać, ugotować na chrupko i serwować z jagnięciną.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Franz Schwarz
						
							Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Oberlegar w Terlan
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	