Spizarnia
Cukinia konserwowa
Cukinia konserwowa
Zgodnie z powiedzeniem "w lecie myśl o zimie", przepis ten zapewnia zapasy na zimną porę roku.
Anna Baumgartner
Gospodyni z Strasserhof
Składniki
6 słoiczków po 500 g
60 MIN.
-
1cukinii
-
500cebula
-
250cukru
-
250octu
-
1czerwona papryka (pokrojona w drobną kostkę)
-
1pieprz
-
1curry
-
1papryki
-
1sól
-
250wody
-
2ząbki czosnku
Przygotowanie - Cukinia konserwowa
-
1.
KrokCukinię i cebulę pokroić w cienkie plastry. -
2.
KrokZ cukru, octu, pokrojonej w kostkę papryki, soli, wody i ząbków czosnku przygotować i zagotować zalewę. -
3.
KrokDodaj cukinię i cebulę i gotuj przez 5 minut. -
4.
KrokNastępnie napełnić słoiki gorącą zalewą i ustawić je "do góry nogami" do wystygnięcia. -
Powodzenia życzy
Anna Baumgartner
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Strasserhof w Vahrn/Neustift