Spizarnia
Cukinia konserwowa
Cukinia konserwowa
Zgodnie z powiedzeniem "w lecie myśl o zimie", przepis ten zapewnia zapasy na zimną porę roku.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Anna Baumgartner
						
						
							Gospodyni z Strasserhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								6 słoiczków po 500 g
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											1 kgcukinii
- 
											500 gcebula
- 
											250 gcukru
- 
											250 mloctu
- 
											1czerwona papryka (pokrojona w drobną kostkę)
- 
											1 lyzeczkapieprz
- 
											1 lyzeczkacurry
- 
											1 lyzeczkapapryki
- 
											1 szczyptasól
- 
											250 mlwody
- 
											2ząbki czosnku
Przygotowanie - Cukinia konserwowa
						- 
										 1.
												
											KrokCukinię i cebulę pokroić w cienkie plastry. 1.
												
											KrokCukinię i cebulę pokroić w cienkie plastry.
- 
										 2.
												
											KrokZ cukru, octu, pokrojonej w kostkę papryki, soli, wody i ząbków czosnku przygotować i zagotować zalewę. 2.
												
											KrokZ cukru, octu, pokrojonej w kostkę papryki, soli, wody i ząbków czosnku przygotować i zagotować zalewę.
- 
										 3.
												
											KrokZalewę gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut. 3.
												
											KrokZalewę gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut.
- 
										 4.
												
											KrokNastępnie napełnić słoiki gorącą zalewą i ustawić je "do góry nogami" do wystygnięcia. 4.
												
											KrokNastępnie napełnić słoiki gorącą zalewą i ustawić je "do góry nogami" do wystygnięcia.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Anna Baumgartner
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Strasserhof w Vahrn/Neustift
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	