&noscript=1 /> Miy pobyt w gospodarstwie w Poudniowym Tyrolu
 
Array

Chwile przyjemności w gospodarstwie

OD GOSPODARSTWA DO STOŁU

OD GOSPODARSTWA DO STOŁU

Wiejskie śniadanie dla smakoszy

Wiejskie śniadanie dla smakoszy

Gospodarstwo pełne smaku

Świeżo upieczony chleb, domowe dżemy, chrupiący bekon i świeżo zniesione jajka: w gospodarstwach Roter Hahn smak jest niezwykle ważny.

Obfite wiejskie śniadanie to idealny sposób na rozpoczęcie dnia ze sporą dawką energii. Już od wczesnych godzin porannych goście mogą delektować się zdrowymi i oryginalnymi produktami prosto z gospodarstwa, takimi jak świeże mleko, miód, chleb czy domowe ciasto lub dżemy. Obok tych produktów serwowane są najlepsze specjały wiejskiej kuchni, przygotowywane z miłością przez gospodynię. Tutaj goście mogą spełnić swoje najbardziej wyszukane śniadaniowe pragnienia.

W wielu gospodarstwach obfitym śniadaniem można delektować się w przytulnej drewnianej izbie, a latem – gdy na dworze jest przyjemnie ciepło – również w ogrodzie. Gościom, którzy preferują bardziej swobodną atmosferę, gospodynie przygotowują w niektórych gospodarstwach kosze śniadaniowe i na życzenie stawiają przed drzwiami. W koszu znajdują się świeże produkty prosto z gospodarstwa, między innymi chleb, ciasto, soki i domowe dżemy. W ten sposób dorośli i dzieci mogą cieszyć najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia jeszcze w piżamie.

Śniadanie serwowane w gospodarstwie wyznacza rytm pór roku. Czego można oczekiwać w danym sezonie?

Gospodarstwo pełne smaku

 

Świeżo upieczony chleb, domowe dżemy, chrupiący bekon i świeżo zniesione jajka: w gospodarstwach Roter Hahn smak jest niezwykle ważny.

 

Obfite wiejskie śniadanie to idealny sposób na rozpoczęcie dnia ze sporą dawką energii. Już od wczesnych godzin porannych goście mogą delektować się zdrowymi i oryginalnymi produktami prosto z gospodarstwa, takimi jak świeże mleko, miód, chleb czy domowe ciasto lub dżemy. Obok tych produktów serwowane są najlepsze specjały wiejskiej kuchni, przygotowywane z miłością przez gospodynię. Tutaj goście mogą spełnić swoje najbardziej wyszukane śniadaniowe pragnienia.

 

W wielu gospodarstwach obfitym śniadaniem można delektować się w przytulnej drewnianej izbie, a latem – gdy na dworze jest przyjemnie ciepło – również w ogrodzie. Gościom, którzy preferują bardziej swobodną atmosferę, gospodynie przygotowują w niektórych gospodarstwach kosze śniadaniowe i na życzenie stawiają przed drzwiami. W koszu znajdują się świeże produkty prosto z gospodarstwa, między innymi chleb, ciasto, soki i domowe dżemy. W ten sposób dorośli i dzieci mogą cieszyć najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia jeszcze w piżamie.

 

Śniadanie serwowane w gospodarstwie wyznacza rytm pór roku. Czego można oczekiwać w danym sezonie?

4 POWODY

4 POWODY

Śniadanie w rytmie pór roku

Śniadanie w rytmie pór roku

Wiosną

warto spróbować świeżo upieczonego chleba z masłem oraz z rzeżuchą lub kiełkami

Latem

głównymi składnikami są świeże owoce i warzywa przyniesione prosto z ogrodu lub sadu

Jesienią

goście gospodarstwa korzystają z pełnej spiżarni i delektują się świeżymi jabłkami, winogronami, śliwkami lub gruszkami

Zimą

można kosztować kompotów i suszonych owoców oraz naturalnie mętnego soku jabłkowego lub ciepłej herbaty ziołowej przygotowywanej z ziół rosnących w gospodarstwie

WYSZUKIWARKA GOSPODARSTW

WYSZUKIWARKA GOSPODARSTW

Gospodarstwa ze śniadaniem

Gospodarstwa ze śniadaniem

Dokąd chcesz jechać?
Kiedy i jak długo?
dowolnie
Rodzaj zakwaterowania i osoby współpodróżujące
2 dorosłych
Typ gospodarstwa
Hodowla zwierząt, uprawa winorośli i uprawa owoców
Klasyfikacja
wszystkie klasyfikacje
716 Zobacz gospodarstwo Zobacz gospodarstwa
Cofnij filtr
716 znaleziono gospodarstwo znaleziono gospodarstwa
 | 
Dietrichhof flower flower flower flower
Rodzina Rauter  | Feldthurns  (Eisacktal)
Hodowla zwierząt
śniadanie
Sklep na miejscu: mleka, jogurt, ser ...
Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie, Zwiedzanie obejscia gospodarskiego, Pomoc przy sianokosach ...
4,9
"Celujący"
(25 oceny)
Apartament od 115€ za noc
Oberfallerhof flower flower flower flower flower
Rodzina Mur  | Barbian  (Eisacktal)
Uprawa owoców , Uprawa winorośli , Uprawa warzyw  , Uprawa roślin jagodowych
śniadanie
kącik produktów: dżemy, syrop, soki owocowe ...
Oferty wiejskie: prowadzenie wiejskiego ogródka, wycieczka po zagrodzie wraz z degustacja produktów, mozliwosc otrzymywania produktów z wlasnego ogrodu ...
5,0
"Celujący"
(50 oceny)
Apartament od 210€ za noc
Obermoserhof flower flower flower
Rodzina Dorfmann  | Feldthurns  (Eisacktal)
Hodowla zwierząt
śniadanie
kącik produktów: mleka, jogurt, speck ...
Oferty wiejskie: Pomoc w stajni, Pomoc przy sianokosach, Prowadzenie gospodarstwa ...
5,0
"Bardzo dobry"
(9 oceny)
Pokój od 70€ za noc
Apartament od 80€ za noc
Twój wynik wyszukiwania

Katalog

Agroturystyka

[Translate to Polish:] [Translate to English:] Urlaub auf dem Bauernhof

Katalog

Agroturystyka

Serdeczne, bliskie naturze i autentyczne – gospodarstwa Południowego Tyrolu czekają na to, aby je odkryć.
Zamów bezpłatny egzemplarz katalogu.

Zobacz online ZAMÓW KATALOG

Pobierz

SMAKI GOSPODARSTWA

SMAKI GOSPODARSTWA

Powrót do źródeł

Powrót do źródeł

Tylko bezpośrednio u producenta można poznać źródła południowotyrolskiej kultury kulinarnej. Aby lepiej zrozumieć, co oznacza gotowanie ze świeżych i oryginalnych składników, wystarczy spróbować produktów pochodzących z gospodarstwa Roter Hahn. Na przykład wiele z naszych gospodarstw ma długą tradycję produkcji soków owocowych. Tutaj można skosztować domowych soków wytwarzanych wyłącznie z naturalnych składników: to uczta dla podniebienia oraz panaceum dla ciała i duszy. Nie należy się później dziwić, że soki produkowane przemysłowo przestają w ogóle smakować.

Przyglądanie się pracy gospodyni

Czy spróbowanie swoich sił w lepieniu pierogów lub ubijaniu masła było od zawsze Twoim marzeniem? Wakacje w gospodarstwie Roter Hahn dają możliwość przyglądania się gospodyni podczas gotowania i pieczenia oraz pomagania jej w przygotowywaniu różnych południowotyrolskich specjałów. Goście mogą zanurzyć się w ten sposób w wiejskim świecie i nauczyć się z pierwszej ręki, jak zrobić strudel jabłkowy czy lokalne pączki.

Kącik z produktami i sklep przy gospodarstwie: zabierz kawałek wiejskiego świata do domu

Spośród wszystkich gospodarstw marki Roter Hahn ponad 300 posiada sklep przy gospodarstwie, a blisko 80 kącik z własnymi produktami. W wielu gospodarstwach można więc nie tylko skosztować lokalnych produktów, ale także je kupić.

Prowadzone przy gospodarstwie sklepy oraz kąciki z produktami oferują między innymi:

Tylko bezpośrednio u producenta można poznać źródła południowotyrolskiej kultury kulinarnej. Aby lepiej zrozumieć, co oznacza gotowanie ze świeżych i oryginalnych składników, wystarczy spróbować produktów pochodzących z gospodarstwa Roter Hahn. Na przykład wiele z naszych gospodarstw ma długą tradycję produkcji soków owocowych. Tutaj można skosztować domowych soków wytwarzanych wyłącznie z naturalnych składników: to uczta dla podniebienia oraz panaceum dla ciała i duszy. Nie należy się później dziwić, że soki produkowane przemysłowo przestają w ogóle smakować.

 

 

Przyglądanie się pracy gospodyni

Czy spróbowanie swoich sił w lepieniu pierogów lub ubijaniu masła było od zawsze Twoim marzeniem? Wakacje w gospodarstwie Roter Hahn dają możliwość przyglądania się gospodyni podczas gotowania i pieczenia oraz pomagania jej w przygotowywaniu różnych południowotyrolskich specjałów. Goście mogą zanurzyć się w ten sposób w wiejskim świecie i nauczyć się z pierwszej ręki, jak zrobić strudel jabłkowy czy lokalne pączki.

 

 

Kącik z produktami i sklep przy gospodarstwie: zabierz kawałek wiejskiego świata do domu

Spośród wszystkich gospodarstw marki Roter Hahn ponad 300 posiada sklep przy gospodarstwie, a blisko 80 kącik z własnymi produktami. W wielu gospodarstwach można więc nie tylko skosztować lokalnych produktów, ale także je kupić.

Prowadzone przy gospodarstwie sklepy oraz kąciki z produktami oferują między innymi:

CHWILE PRZYJEMNOŚCI W GOSPODARSTWIE

CHWILE PRZYJEMNOŚCI W GOSPODARSTWIE

Doznania smakowe w gospodarstwie

Doznania smakowe w gospodarstwie