Opis gospodarstwa
Fronthof, po raz pierwszy wzmiankowany w dokumencie z 1379 roku, jest największym zachowanym gospodarstwem Południowego Tyrolu, zbudowanym z kamiennych bloków na stromym zboczu i pozostaje osobliwością tego regionu. Stara gospoda z drewnianym wystrojem stanowi znakomite tło dla specjalnych okazji, a po wędrówce szlakiem gospodarstw Oachner Höfeweg można tam odpocząć i miło spędzić czas.
Jedzenie i picie
Speck, kiełbasa „Kaminwurzen“, knedle ze speckiem, Kluski z ziołami, "Schlutzer” (pierogi z nadzieniem szpinakowym). Jesienią pieczone żeberka, „Schlachtplatte” („półmisek rzeźnika”), kaszanka, kasztany, „Kloatzenkrapfen“ (pączki). Wiosną i latem pierogi z ciasta chlebowego pełnoziarnistego i chrupiące, specjalności z własnej wołowiny lub wieprzowiny, potrawy ze szparagów, jarzyny z własnego ogródka. Soki: sok jabłkowy, malinowy, z czarnego bzu i mięty.
Nasze wina
Weißburgunder ‘21 uwodzi przyjemną pełnią i orzeźwiającą kwasowością w ustach. Sylvaner ‘21 przypomina ananasy i banany. Kerner ‘21 wyróżniają wyraźne nuty owoców cytrusowych i marakui. Sauvignon ‘21 jest bardzo typowe i przywołuje smak oraz zapach cytryn, a przede wszystkim pomelo. Zweigelt ‘19 ma owocowy i pikantny zapach. W ustach jest przyjemnie świeże i pełne. Blauburgunder ‘20 to wino owocowe, charakterystyczne dla swojego gatunku. W ustach jest bardzo długie i pełne.