Przystawka
Pierogi z sucharami
Pierogi z sucharami
W zależności od pory roku pierogi mogą być przygotowywane z różnym nadzieniem, takimi jak szpinak, dynia czy ragout z dziczyzny.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Gospodyni z Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								180 MIN.
							
						- 
											160 gsucharów
- 
											200 gmąki pszennej
- 
											3jaja
- 
											trochę oliwy z oliwek i wody
												100
												
													g
												
											
											
												dojrzałego sera górskiego
											
										
												1/2
												
											
											
												drobno posiekanej cebuli
											
										
												drobno posiekany szczypior
											
										
												sól, pieprz
											
										
												trochę twardego sera żółtego
											
										
												roztopionego masła
											
										
												specku
											
										
												szczypiorku
											
										Przygotowanie - Pierogi z sucharami
						- 
										 1.
												
											KrokWymieszać drobno zmielone suchary z mąką i solą, dodać jaja, oliwę z oliwek i wodę (tyle, ile potrzeba) i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 2 godz. 1.
												
											KrokWymieszać drobno zmielone suchary z mąką i solą, dodać jaja, oliwę z oliwek i wodę (tyle, ile potrzeba) i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 2 godz.
- 
										 2.
												
											KrokFarsz: cebulę pokrojoną w kostkę zarumienić na maśle i wymieszać z twarogiem, serem górskim, szczypiorem, solą i pieprzem. 2.
												
											KrokFarsz: cebulę pokrojoną w kostkę zarumienić na maśle i wymieszać z twarogiem, serem górskim, szczypiorem, solą i pieprzem.
- 
										 3.
												
											KrokRozwałkować cienko ciasto, wykroić krążki o średnicy ok. 7 cm, nałożyć farsz do środka, złożyć brzegi i dobrze je skleić. 3.
												
											KrokRozwałkować cienko ciasto, wykroić krążki o średnicy ok. 7 cm, nałożyć farsz do środka, złożyć brzegi i dobrze je skleić.
- 
										 4.
												
											KrokPierogi gotować w osolonej wodzie ok. 3-4 min., wyłożyć na talerz i posypać tartym twardym serem, szczypiorem, położyć skrojony w paski speck i polać roztopionym masłem. 4.
												
											KrokPierogi gotować w osolonej wodzie ok. 3-4 min., wyłożyć na talerz i posypać tartym twardym serem, szczypiorem, położyć skrojony w paski speck i polać roztopionym masłem.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Margit Stabinger
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Kinigerhof w Sexten
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	