&noscript=1 /> Makaron z chleba Schüttelbrot - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Makaron z chleba Schüttelbrot

Makaron z chleba Schüttelbrot

Domowy makaron wstążki z Schüttelbrot, podawane z delikatnym sosem z tradycyjnego szarego sera, tworzą ekscytujące danie.
Margit Stabinger
Gospodyni z Kinigerhof
Składniki
4 osoby
90 MIN.
  • Do ciasta na makaron:
  • 100 g
    drobno zmielonego chleba Schüttelbrot
  • 200 g
    mąki
  • 3
    jaja
  • niewielka ilość oliwy z oliwek
  • sól
  • Na sos z szarego sera:
  • 250 ml
    bulionu mięsnego
  • 1 lyzka
    masła
  • 200 g
    szczypiorku
  • szary ser
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Makaron z chleba Schüttelbrot
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Ze składników wyrobić ciasto i odstawić na ok. 30 minut.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Przy użyciu maszynki do makaronu przygotować cienkie placki i pokroić na wstążki.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Makaron ugotować w dużej ilości posolonej wody.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      W międzyczasie zredukować bulion mięsny i doprawić go masłem, szczypiorkiem i odrobiną szarego sera.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Ugotowany makaron wstążki wymieszać z sosem i podawać.
    •  
      Powodzenia życzy
    Margit Stabinger
    Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
    Kinigerhof w Sexten

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Kinigerhof
    Fam. Stabinger  | Sexten
    Winiarnia (Hofschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa , Syrop z porzeczki, boczek Karreespeck, boczek szynkowy, chudy boczek ...
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?