&noscript=1 /> Knedle wątrobiane - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Knedle wątrobiane

Knedle wątrobiane

Pierwotnie pierogi były uzupełnieniem jadłospisu w zależności od pozostałości z poprzedniego obiadu, podobnie jak pierogi z wątróbką.
Doris Gruber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Planitzer
Składniki
10 knedle
75 MIN.
  • 400 g
    knedli
  • 3 lyzka
    pietruszki
  • 1 lyzka
    szczypiorek, drobno pokrojony
  • 100 g
    zmielonej słoniny cielęcej
  • 1 lyzka
    masła
  • 2 lyzka
    czosnku (drobno posiekany)
  • 200 g
    zmielonej wątróbki cielęcej
  • 1 lyzeczka
    majeranku
  • 1 mala szczypta
    skórki cytrynowej
  • 1 mala szczypta
    gałki muszkatołowej
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • 2
    jaja
  • 100 ml
    mleka
  • 1 lyzka
    mąki
  • 2
    łyżki pora (drobno posiekanego)
  • 1 l
    bulionu mięsnego
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Knedle wątrobiane
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Chleb w kostkach wymieszać ze szczypiorkiem i natką pietruszki.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Pora lekko podsmażyć na tłuszczu cielęcym i maśle i razem z wątróbką cielęcą i resztą składników (za wyjątkiem bulionu mięsnego) dodać do chleba.
  • circle-dashed 3.
    Krok
     Masę dobrze wymieszać i odstawić na ok. 30 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Mokrymi rękami uformować knedle i gotować ok. 15 minut w dużej ilości posolonej wody.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Knedle wątrobiane serwować w pożywnym mięsnym bulionie ze szczypiorkiem.
  •  
    Powodzenia życzy
Doris Gruber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Planitzer w Montan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Planitzer
Ainhauser  | Montan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Chutney jabłkowo-cebulowy, Kompot brzoskwiniowy, Kompot wiśniowy, Miód, Syrop z melisy i imbiru ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?