&noscript=1 /> Jabłkowe tiramisù - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Jabłkowe tiramisù

Jabłkowe tiramisù

Południowotyrolska interpretacja włoskiego klasyka – bez kofeiny, za to z soczystymi jabłkami.
Waltraud Ladurner Pixner
Gospodyni z Gasserhof
Składniki
4 osoby
60 MIN.
  • 2
    jabłka
  • 3
    jaja
  • 200 ml
    soku jabłkowego
  • 120 g
    cukru
  • 15 g
    cukru
  • 120 g
    mąki
  • 2 lyzka
    soku z cytryny
  • 1 szczypta
    sól
  • 1 lyzka
    likieru morelowego
  • Krem:
  • 125 g
    serka mascarpone
  • 125 g
    jogurtu naturalnego
  • 30 g
    cukru
  • 100 ml
    śmietany
  • 2 lyzka
    adwokata
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Jabłkowe tiramisù
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Wymieszać i ubić jaja, cukier i sól, dodając stopniowo mąkę. Zapiekać w ok. 180° C przez 7 minut.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Obrać jabłka, pokroić w kostkę, podgotować do miękkości w soku jabłkowym i doprawić cukrem, sokiem cytrynowym i likierem morelowym.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Krem: serek mascarpone, jogurt i cukier połączyć i dobrze wymieszać. Ubić śmietanę i wymieszać z likierem i kremem.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Powycinać koła ze spodu biszkoptowego. Ułożyć w pucharku warstwami biszkopt, kawałki jabłek i krem.
    •  
      Powodzenia życzy
    Waltraud Ladurner Pixner
    Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
    Gasserhof w Kuens
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?