&noscript=1 /> Chłopska patelnia - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Chłopska patelnia

Chłopska patelnia

W przeciwieństwie do Herrengröstl, w potrawie Bauerngröstl zamiast cielęciny stosuje się wołowinę z chowu uwzględniającego dobrostan zwierząt.
Margit Stabinger
Gospodyni z Kinigerhof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 400 g
    gotowanej wołowiny
  • 1/2
    liść laurowy
  • 300 g
    ziemniaków (woskowych)
  • 1/2 lyzeczka
    majeranku
  • 1
    cebula drobno posiekana
  • sól, pieprz
  • 2 lyzka
    oleju
  • 40 g
    masła
  • 200 ml
    bulionu mięsnego
  • pietruszki
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Chłopska patelnia
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Ziemniaki ugotować w skórce, obrać jeszcze gorące, ostudzić, a następnie pokroić w plasterki.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną cebulę.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Pokroić ugotowaną wołowinę, wrzucić na patelnię, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Dodać majeranek, liść laurowy oraz ziemniaki i wszystko dobrze podsmażyć, dodać masło.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Wlać odrobinę zupy, zamieszać, podawać.
  •  
    Powodzenia życzy
Margit Stabinger
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Kinigerhof w Sexten

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Kinigerhof
Fam. Stabinger  | Sexten
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa , Syrop z porzeczki, boczek Karreespeck, boczek szynkowy, chudy boczek ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?