Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Home
Agroturystyka
Podpowiedzi urlopowe
Pieczenie chleba na wsi

Pieczenie chleba na wsi

W domu czuć zapach świeżo upieczonego chleba

Chleb z Południowego Tyrolu
Chcieliby Państwo kiedyś samemu „upiec sobie pieczywo“?
Na urlopie w gospodarstwie w Południowym Tyrolu odnajdą się Państwo znakomicie. Bo pieczenie chleba tutaj nie jest zwykłą pracą, ale częścią kultury przekazywanej z pokolenia na pokolenie.

Pieczenie chleba Fladenbroten ma w Południowym Tyrolu długą tradycję. Wcześniej gospodarze piekli chleb raz na kilka miesięcy, a potem go suszyli, bo w ten sosób dłużej dawało się go przechowywać. Nic nie może się równać z przenikającym cały dom zapachem świeżo upieczonego chleba.

Jeśli chcieliby się Państwo dowiedzieć, czemu swój niezrównany smak zawdzięczają znane miejscowe chleby Schüttelbrot, „Vinschgerl“ i „Pusterer“ , polecamy samodzielne pieczenie chleba w ramach urlopu w gospodarstwie w Południowym Tyrolu.

Po skończonej pracy pora na skosztowanie chleba z masłem zrobionym na miejscu w gospodarstwie, z wiejskim serem i szklaneczką dobrego wina z Południowego Tyrolu: Czy może być piękniejszy urlop?

Nabrali Państwo apetytu?

> Wakacyjne apartamenty w Południowym Tyrolu z ofertą: pieczenie chleba na urlopie w gospodarstwie
> Pokoje w Południowym Tyrolu z ofertą: pieczenie chleba na urlopie w gospodarstwie