Chcieliby Państwo kiedyś samemu „upiec sobie pieczywo“?
Na
urlopie w gospodarstwie w Południowym Tyrolu odnajdą się Państwo znakomicie. Bo
pieczenie chleba tutaj nie jest zwykłą pracą, ale częścią kultury przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Pieczenie chleba
Fladenbroten ma w Południowym Tyrolu długą tradycję. Wcześniej gospodarze piekli chleb raz na kilka miesięcy, a potem go suszyli, bo w ten sosób dłużej dawało się go przechowywać. Nic nie może się równać z przenikającym cały dom zapachem świeżo upieczonego chleba.
Jeśli chcieliby się Państwo dowiedzieć, czemu swój niezrównany smak zawdzięczają znane miejscowe chleby
Schüttelbrot, „
Vinschgerl“ i „
Pusterer“ , polecamy samodzielne pieczenie chleba w ramach urlopu w gospodarstwie w Południowym Tyrolu.
Po skończonej pracy pora na
skosztowanie chleba z
masłem zrobionym na miejscu w gospodarstwie, z
wiejskim serem i szklaneczką dobrego
wina z Południowego Tyrolu: Czy może być piękniejszy urlop?
Nabrali Państwo apetytu?
> Wakacyjne apartamenty w Południowym Tyrolu z ofertą: pieczenie chleba na urlopie w gospodarstwie
> Pokoje w Południowym Tyrolu z ofertą: pieczenie chleba na urlopie w gospodarstwie