Czas na śniadanie
Świeżo upieczony chleb, jajka prosto z kurnika na śniadanie oraz dżem owocowy w słoiku – oto idealny początek dnia.
Zapach świeżo upieczonego chleba, pyszne jajka prosto z kurnika na śniadanie oraz dżem owocowy w słoiku – oto idealny początek dnia.
Świeżo udojone mleko, domowe kompoty i naturalnie mętny sok jabłkowy: produkty z gospodarstwa lądują bezpośrednio na Twoim stole śniadaniowym.
Pyszności jak okiem sięgnąć: w przytulnej wiejskiej izbie gospodyni rozpieszcza Cię, oferując bogate menu śniadaniowe.
Zacznij dzień od relaksu: w niektórych gospodarstwach śniadanie jest przynoszone w koszyku do drzwi wakacyjnego apartamentu.
Praca zespołowa: rano dzieci biegną od razu do kurnika. Jeszcze ciepłe jajka są następnie przekazywane gospodyni, która podaje je ugotowane na twardo.
Indywidualnie i z sercem – takie jest śniadanie w gospodarstwie. Gospodyni zwraca uwagę na najmniejsze szczegóły: od jego przygotowania do podania.
Świeże maliny z krzaka w połączeniu z jogurtem naturalnym – to tylko jedna z wielu kreatywnych wariacji, jakie gospodyni wyczarowuje z produktów z gospodarstwa.
Przy przyjemnych temperaturach nie ma nic piękniejszego niż rozpoczęcie dnia od śniadania na świeżym powietrzu w gospodarstwie.
Gdy bogato zastawiony stół śniadaniowy konkuruje ze wspaniałą panoramą podziwianą z balkonu.
Szczególnie zimą warto poświęcić czas na spokojne śniadanie ze słodkich i smakowitych produktów, spożywane przy ogniu trzaskającym w kominku.
Kawałek południowotyrolskiego strudla jabłkowego z kruchego ciasta osłodzi Ci poranek, zwłaszcza jeśli jest to wypiek domowy i podany na ciepło.
Gospodyni z miłością zatroszczy się o Twoje dobre samopoczucie i uprzyjemni Ci wakacyjne dni miłą pogawędką lub cenną wskazówką.
Przyjemny poranek
Śniadania w gospodarstwach Południowego Tyrolu charakteryzują się dużą różnorodnością. Niezależnie jednak od wersji, główną rolę odgrywają produkty pochodzące z gospodarstwa. Na śniadaniowy stół trafiają pożywny boczek i aromatyczny ser z własnej produkcji, aromatyczne zioła oraz słodkie syropy z ogrodu. Gospodyni z miłością przygotowuje świeże, naturalne przysmaki i podaje je w przytulnej wiejskiej izbie lub na słonecznym tarasie. Tak właśnie wyglądają wakacje spędzane w gospodarstwie.