Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Gospodarstwo Simmele Müller położone jest 820 m n.p.m., z dala od innych zabudowań, pośród łąk i lasów. Otaczają je plantacje, na których dojrzewają owoce wykorzystywane do produkcji domowej roboty soków i octów. „Naszym celem jest połączenie stosowanych tradycyjnie w tej pięknej okolicy metod produkcji z innowacyjnymi procesami chroniącymi środowisko. Dzięki temu możemy produkować żywność metodami tak bliskimi naturze, jak to tylko możliwe“ - tak swoją receptę na sukces wyjaśnia rolnik Daniel.
Wyciśnięte jabłka i winogrona, m.in. dzięki swojemu wyjątkowemu aromatowi, stanowią pyszny napój doskonale gaszący pragnienie. Smakuje on zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Pod marką „Czerwony Kogut" swoje soki (jednoowocowe lub mieszane) wyprodukowane tylko z w pełni dojrzałych owoców mogą oferować wyłącznie rolnicy z Południowego Tyrolu. Soki te muszą być ponadto produkowane zgodnie z instrukcjami integrowanej produkcji owoców lub zgodnie z zasadami uprawy ekologicznej. Wyciska się wyłącznie naturalnie mętny sok jabłkowy lub winogronowy pierwszej klasy. Zastosowanie środków przeciwutleniających i klarujących jest zabronione. Po napełnieniu butelek sok jabłkowy jest konserwowany w procesie delikatnej pasteryzacji.
Jak nas znaleźć?
Jadąc z Bolzano w kierunku Seis, należy skręcić w St. Vigil w lewo na St. Oswald i przejechać wzdłuż pola golfowego do pierwszych zabudowań za kościołem. Sklep firmowy otwarty na żądanie. Podręczny szkic dojazdu