Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Od ponad 25 lat w zabytkowym gospodarstwie Latsch prowadzimy uprawy ekologiczne, teraz także zgodnie z zasadami gospodarki biodynamicznej. "Ta jakość odzwierciedla się w smaku naszych ekologicznych soków EVA. Od soczystych goldenów po smaczne odmiany Cuvees z dodatkiem buraka, pigwy lub moreli" - podkreśla gospodyni Irmi. W gospodarstwie w sezonie można kupić także świeżo zebrane ziemniaki, buraki i owoce pigwy.
Wyciśnięte jabłka i winogrona, m.in. dzięki swojemu wyjątkowemu aromatowi, stanowią pyszny napój doskonale gaszący pragnienie. Smakuje on zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Pod marką „Czerwony Kogut" swoje soki (jednoowocowe lub mieszane) wyprodukowane tylko z w pełni dojrzałych owoców mogą oferować wyłącznie rolnicy z Południowego Tyrolu. Soki te muszą być ponadto produkowane zgodnie z instrukcjami integrowanej produkcji owoców lub zgodnie z zasadami uprawy ekologicznej. Wyciska się wyłącznie naturalnie mętny sok jabłkowy lub winogronowy pierwszej klasy. Zastosowanie środków przeciwutleniających i klarujących jest zabronione. Po napełnieniu butelek sok jabłkowy jest konserwowany w procesie delikatnej pasteryzacji.
Jak nas znaleźć?
Jadąc drogą z Meran, mijamy kościół parafialny w centrum miejscowości Latsch i skręcamy w prawo w ulicę Bahnhofstraße. Po przejechaniu 50 m po prawej stronie znajduje się wjazd do gospodarstwa.Podręczny szkic dojazdu