Opis gospodarstwa
Gospodarstwo Ebnicherhof leży na słonecznych stokach Hängen des Ritten, wysoko nad Bozen (Bolzano), wśród starych kasztanowców. To idealne miejsce na wycieczki zarówno wiosną jak i jesienią. Gospoda i nasłoneczniony taras zapraszają gości do miłego spędzenia czasu. Można się tam delektować typowymi, regionalnymi daniami i cieszyć się niepowtarzalnym widokiem na Dolomity i tereny u ich podnóża.
Jedzenie i picie
Speck, ser alpejski z dyniowym chutney , kiełbasa „Kaminwurz”. Knedle „Knödeltris”, zupa jęczmienna, "Schlutzer", kiełbasa domowej roboty z kapustą, półmisek rzeźniczy (Schlachtplatte)oraz ciasta i „Krapfen” (ciasto smażone w głębokim oleju z nadzieniem z dżemu morelowego, suszonych gruszek lub z makiem). Zimą pierogi z wątróbką, jajka sadzone z boczkiem i grzankami. Wiosną chleb własnego wypieku, knedle z „Zigorisalat” (sałatką z mniszka), dania z własnej wołowiny, „schwarzplentener Riebl“ (omlet gryczany). Soki: sok z jabłek, czarnego bzu, jeżyn i malin.
Nasze wina
Kerner ‘21 cechuje delikatny zapach jabłek. Rosé ‘21 jest w ustach nieskomplikowane i perliste. Vernatsch ‘21 to wino bardzo eleganckie i lekko pikantne. Blauburgunder ‘19 zachwyca doskonałą równowagą zapachu, łącząc aromat czerwonych jagód, owoców oraz czekolady.