Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
„Kiedy pracuję w oborze lub obserwuję krowy na pastwisku, wiem że moje zwierzęta są szczęśliwe“ gospodarz Markus z gospodarstwa Wieserhof (1.204 m n.p.m.) jest przekonany. Zawodowy masarz przykłada ogromną wagę do naturalnej hodowli, gdzie cielęta dorastają z matkami w spokoju i z dostępem do świeżego powietrza. Służy to zarówno samymjałówkom, jak i cielakom. Jak za dawnych czasów krowy spędzają lato na hali. Mięso można kupić na zamówienie, jest ono dostarczane klientom w opakowaniach próżniowych.
Pakiet mieszany wołowy ok. 8 kg, 12 kg (rostbef, sznycel, pieczeń, gulasz [na gulasz wołowy i zupę gulaszową], mielone, mięso na zupy i do duszenia, domowa kiełbasa)
W przypadku mięsa najważniejsze jest bezpieczeństwo. Każde świeże mięso ze znakiem „Czerwonego Koguta” (cielęcina, wołowina czy baranina) należy do lokalnych delikatesów i zawsze wiadomo, co znajduje się na patelni. Wielki triumf regionalnych produktów! W gospodarstwach Południowego Tyrolu zdrowe zwierzęta znajdują wszystko, co jest potrzebne do prawidłowego rozwoju – począwszy od właściwie zorganizowanych pomieszczeń aż do karmienia paszą pozbawioną dodatków GMO. Krótki transport oraz zamknięty obieg chłodzenia stanowią kolejne elementy decydujące o jakości produkcji mięsa. Zwłaszcza sama osoba rolnika jest największym gwarantem wysokiej jakości mięsa ze znakiem "Czerwonego Koguta".
Jak nas znaleźć?
W centrum wsi Vöran skręcamy w lewo w ulicę Bachweg. Po przejechaniu 50 m dojeżdżamy do gospodarstwa znajdującego się po prawej stronie.Podręczny szkic dojazdu