&noscript=1 /> Widum Baumann - Produkty rolne wysokiej jakości w Afing - Jenesien Hofdetail
 
Widum Baumann
Produkty wysokiej jakości od rolnika w Jenesien/Afing
Rodzina Widmann Brunner 1
M +39 335 6956153 info@widum-baumann.com
Cider
Opis gospodarstwa
Na słonecznych zboczach należących do z gospodarstwa ekologicznego Widum Baumann na wysokości 1.048 m n.p.m. dojrzewają jabłka o szczególnym profilu smakowym. Dzięki stosowanej bardzo delikatnej metodzie wyciskania uzyskuje się z nich wyśmienity sok, oferowany jako sok czysty, jednoodmianowy, lub mieszany. Z jabłek z własnych górskich upraw są przerabiane na pyszny cydr jabłkowy.
Bauer Thomas
życzy zadowolenia z produktów
info@widum-baumann.com
tel. kom. +39 335 6956153
Sklep z artykulami gospodarskimi
na zapytanie
Świadomość pochodzenia
Na wysokosci 1 048 m n.p.m., na slonecznych zboczach ponizej Salten, uprawiane sa jablka odmian Topaz, Pinova i Jonagold o wyjatkowym i niepowtarzalnym smaku. Owoce, które rosna na porfirowych glebach, sa bogate w cenne skladniki odzywcze. Rodzina przywiazuje szczególna wage do zamknietej i zrównowazonej produkcji, w której z gleby i roslin wydobywa sie to, co najlepsze, bez dodatków. W ten sposób mozna zachowac oryginalnosc i typowosc terytorium.
Die klimatischen Verhältnisse prägen den besonderen Geschmack
Reif und reich an Nährstoffen werden die Äpfel im Herbst geerntet
Äpfel der Sorten Topaz, Pinova und Jonagold
Przetwarzanie
Sok jablkowy jest przygotowywany ze swiezo zebranych owoców. Wyciskanie odbywa sie zazwyczaj w listopadzie, zaraz po zakonczeniu zbiorów. Tylko w ten sposób mozna osiagnac wyjatkowa jakosc soku, która wyraznie wyróznia sie na tle soków produkowanych z owoców przechowywanych. Czesc miazgi pozostaje po procesie tloczenia. Odpowiada to za naturalne zmetnienie i powoduje, miedzy innymi, wieksza zawartosc przeciwutleniaczy niz w sokach filtrowanych. Po wytloczeniu sok pozostawia sie w spokoju, osadza sie na nim osad, a pozostaly sok butelkuje sie jako naturalnie metny bez dodatków. Delikatne podgrzanie do 78°C oraz wysoka zawartosc kwasów i cukrów gwarantuja trwalosc. Ponadto czesc soku jest poddawana fermentacji, w wyniku której powstaje musujacy cydr. Delikatny i dlugi proces fermentacji sprawia, ze cydr jest wyjatkowo kremowy i owocowy, a naturalnie powstaly kwas weglowy sprawia, ze jest bardzo lekkostrawny.
Zu Beginn wird sortiert und gewaschen
Ohne Chemie gefiltert, erhitzt und anschließend abgefüllt
Widum Baumann jest czlonkiem marki "Roter Hahn" z nastepujacymi produktami:
Cider
cydr jabłkowy
in Amphore vergoren
Wszystkie punkty sprzedaży
Sklep przy gospodarstwie
na zapytanie
Inne
Produkty dostarczane są ponadto do okolicznych hoteli
Położenie & dojazd
Widum Baumann
w Jenesien/Afing znajduje się na wysokości
1048 metrów nad poziomem morza.
Back to list