Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Gospodarstwo Rieglhof położone jest w dolinie Langtauferer na wysokości 1.640 m n.p.m. Prowadzi je z wielkim zaangażowaniem i radością rodzina Patscheider. W niewielkiej serowarni mleko przetwarza się tu na wysokiej jakości sery i jogurty.
Sprzedaż
Sklep na miejscu, targ rolny (W czwartki w Schlanders), sklepy
Ser/produkty mleczne - Wiele produktów z białego złota
Świeże, górskie powietrze, soczysta trawa i aromatyczne łąki porośnięte ziołami stanowią o dodatkowych walorach artykułów żywnościowych. To właśnie dzięki nim krowy dają wyjątkowej jakości mleko, z którego wytwarza się wiele wspaniałych produktów nabiałowych. Pod fachowym nadzorem "białe złoto" zmienia się w masło, jogurty naturalne i twaróg czy w świeże sery - krojone i miękkie - które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia i pozytywnie oddziaływują na ludzki organizm. Według tradycyjnych receptur, również pod znakiem "Czerwonego Koguta", przetwarza się mleko kozie i owcze. W produkcji nabiału stosuje się wyłącznie naturalne kultury serowarskie.
Jak nas znaleźć?
W Graun im Vinschgau należy odbić do doliny Langtauferertal. Po przejechaniu 4 km skręcić w prawo przy Weiler Kapron. Jechać dalej drogą. Gospodarstwo Rieglhof znajduje się zaraz za mostem po prawej stronie.Podręczny szkic dojazdu