Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Na wysokości 1.000 m na południowych zboczach doliny Etschtal leży gospodarstwo sadownicze i hodowlane Leitnerhof. Stąd pochodzi sok z górskich jabłek, który wyrobił sobie markę w całym regionie Burggrafenamt i poza jego granicami. Tajemnicą złotożółtego soku z gospodarstwa Leitnerhof jest jego naturalnie wysoka zawartość cukru oraz przyjemna kwaskowatość. Obydwa czynniki nadają mu niepowtarzalny smak i czysty aromat.
Wyciśnięte jabłka i winogrona, m.in. dzięki swojemu wyjątkowemu aromatowi, stanowią pyszny napój doskonale gaszący pragnienie. Smakuje on zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Pod marką „Czerwony Kogut" swoje soki (jednoowocowe lub mieszane) wyprodukowane tylko z w pełni dojrzałych owoców mogą oferować wyłącznie rolnicy z Południowego Tyrolu. Soki te muszą być ponadto produkowane zgodnie z instrukcjami integrowanej produkcji owoców lub zgodnie z zasadami uprawy ekologicznej. Wyciska się wyłącznie naturalnie mętny sok jabłkowy lub winogronowy pierwszej klasy. Zastosowanie środków przeciwutleniających i klarujących jest zabronione. Po napełnieniu butelek sok jabłkowy jest konserwowany w procesie delikatnej pasteryzacji.
Jak nas znaleźć?
200 m za centrum wsi Vöran odchodzi droga w lewo (jechać według drogowskazów). Po przejechaniu 2 km po lewej stronie dojeżdżamy do gospodarstwa Leitnerhof.Podręczny szkic dojazdu