Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Gospodarstwo Infanglhof znajduje się w prastarej dolinie Pfossen w środku parku przyrody masywu Texel na wysokości 1.430 m n.p.m. Rodzina Rainer z wielkim oddaniem od kilku lat prowadzi to wyjątkowo wysoko położone gospodarstwo górskie i produkuje tu serowe przysmaki. Mleka na te wyroby dostarczają , 9 krów a także 3 owce, które żywią się nalepszym sianem z okolicznych łąk.
Ser/produkty mleczne - Wiele produktów z białego złota
Świeże, górskie powietrze, soczysta trawa i aromatyczne łąki porośnięte ziołami stanowią o dodatkowych walorach artykułów żywnościowych. To właśnie dzięki nim krowy dają wyjątkowej jakości mleko, z którego wytwarza się wiele wspaniałych produktów nabiałowych. Pod fachowym nadzorem "białe złoto" zmienia się w masło, jogurty naturalne i twaróg czy w świeże sery - krojone i miękkie - które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia i pozytywnie oddziaływują na ludzki organizm. Według tradycyjnych receptur, również pod znakiem "Czerwonego Koguta", przetwarza się mleko kozie i owcze. W produkcji nabiału stosuje się wyłącznie naturalne kultury serowarskie.
Jak nas znaleźć?
Z Naturns należy wjechać w dolinę Schnals i przed Karthaus skręcić w prawo w dolinę Pfossen. Po ok. 2,5 km dojeżdża się do zjazdu ZumInfanglhof, ok. 100 m za tunelem. Gospodarstwo znajduje się po prawej stronie w dół od ulicy.Podręczny szkic dojazdu