Świadomość pochodzenia
Rodzina Eschgfäller z wielką pasją opiekuje się prawie 100 rodzinami pszczół i dba o to, aby rozwijały się one w najlepszych miejscach wokół Hafling.
Wiosną pszczoły zbierają pierwszy nektar w Labers, powyżej zamku Trauttmansdorff koło Meranu. Kiedy nadchodzi lato i kwiaty rozkwitają na wyższych wysokościach, ule przenoszone są do Hafling i okolic Hirzer. Tam pracowite pszczoły zbierają cenny nektar z kwiatów łąkowych i leśnych oraz aromatyczny miód z kwiatów róż alpejskich.
Rezultat: regionalny miód z Południowego Tyrolu – naturalny, ekologiczny i najwyższej jakości.
Wiosną pszczoły zbierają pierwszy nektar w Labers, powyżej zamku Trauttmansdorff koło Meranu. Kiedy nadchodzi lato i kwiaty rozkwitają na wyższych wysokościach, ule przenoszone są do Hafling i okolic Hirzer. Tam pracowite pszczoły zbierają cenny nektar z kwiatów łąkowych i leśnych oraz aromatyczny miód z kwiatów róż alpejskich.
Rezultat: regionalny miód z Południowego Tyrolu – naturalny, ekologiczny i najwyższej jakości.