Opis gospodarstwa
Ten tradycyjny "Buschenschank" jest niemal w pełni "samowystarczalny". W dwóch salach goście mogą skosztować różnego rodzaju mięs i wędlin, a także speck. Wszystko to pochodzi z własnej ubojni i przetwórni. Pobyt w Oberpartegger dodatkowo umili domowej roboty wino i bogaty wybór produktów sezonowych.
Jedzenie i picie
Domowej roboty chleb, speck, wędliny, wołowina, ser, masło, pierożki serowe "Zieger," do tego ziemniaki w mundurkach, krupnik, kluseczki serowe "Schlutzer", "buchty", knedle z serem. Na zamówienie: kluseczki serowe, knedle ze speckiem, żeberka i Kalbsstelze [gicz]. Wiosną: dania ze szparagów, pierogi z dzikim czosnkiem. Jesienią: kasztany, orzechy, "Kaminwurzen", żurek, półmisek mięs, Bauernbratl [duszona pieczeń jagnięca], placki ziemniaczane "Blattlen" z kapustą, różnego rodzaju "Krapfen", także zielone, szpinakowe - znane jako "Wiida". Soki: z czarnego bzu, jabłkowy, wiśniowy.
Nasze wina
Musujący Sylvaner rocznik '17 świetnie się pieni i ma bardzo intensywny, owocowy zapach. Sylvaner z rocznika '19 odświeża dzięki swojej rasowej strukturze cierpkości, delikatnym nutom cytrusowym i mineralnemu finiszowi. Weißburgunder rocznik '19 wykazuje delikatne korzenne nuty, a także piękną pełnię i długość na języku. Vernatsch rocznik '19 jest bardzo typowy i wykazuje delikatny ślad malin w aromacie. Zweigelt rocznik '19 jest wyważony pod względem zarówno zapachu, jak i smaku, a także niewymownie różnorodny.