Opis gospodarstwa
Ten tradycyjny "Buschenschank" jest niemal w pełni "samowystarczalny". W dwóch salach goście mogą skosztować różnego rodzaju mięs i wędlin, a także speck. Wszystko to pochodzi z własnej ubojni i przetwórni. Pobyt w Oberpartegger dodatkowo umili domowej roboty wino i bogaty wybór produktów sezonowych.
Jedzenie i picie
Domowej roboty chleb, speck, wędliny, wołowina, ser, masło, pierożki serowe "Zieger," do tego ziemniaki w mundurkach, krupnik, kluseczki serowe "Schlutzer", "buchty", knedle z serem. Na zamówienie: kluseczki serowe, knedle ze speckiem, żeberka i Kalbsstelze [gicz]. Wiosną: dania ze szparagów, pierogi z dzikim czosnkiem. Jesienią: kasztany, orzechy, "Kaminwurzen", żurek, półmisek mięs, Bauernbratl [duszona pieczeń jagnięca], placki ziemniaczane "Blattlen" z kapustą, różnego rodzaju "Krapfen", także zielone, szpinakowe - znane jako "Wiida". Soki: z czarnego bzu, jabłkowy, wiśniowy.
Nasze wina
Sekt ‘18, przygotowany z winogrona odmiany sylvan, pachnie drożdżowymi nutami i skórką chleba. Weißburgunder ‘20 jest wyraziste i charakterystyczne dla gatunku. Na podniebieniu rozpieszcza aromatami owoców drobnoziarnistych i dobrą strukturą. Sylvaner ‘20 jest bardzo harmonijne, pełne i przekonuje przyjemną słodyczą. Vernatsch ‘20 jest lekkie, orzeźwiające i charakterystyczne dla gatunku. Zweigelt ‘19 smakuje owocowo, z lekko pieprzową nutą, przyjemną kwasowością i delikatną taniną.