Opis gospodarstwa
Taras w gospodarstwie Kinigerhof jest położony na wysokości 1.399 m n.p.m. i stanowi część górskich gigantów w Sextner Dolomiten. Vis a vis, na tle błękitnego nieba widać jedną z najsłynniejszych wież skalnych, znaną jako „Sextner Sonnenuhr“ (meridiana di Sesto). Specjalnością lokalu jest wędzone mięso: speck z różnych części tuszy wieprzowej, wędzone mięso wołowe, kiełbasy, salami i gotowany wędzony boczek Bauer - wszystko smakuje wybornie. Szczególną uwagę należy zwrócić na kuchnię oraz na liczne zioła i jagody z własnego ogrodu.
Jedzenie i picie
Talerz mięs ze speckiem, serem, wędzoną wołowiną, „Kaminwurzen“ (wędzona kiełbasa), chłopskim salami i gotowanym speckiem. Zupa jęczmienna, warzywna i zupa z kluskami okraszonymi speckiem. W zależności od pory roku: kluski z serem, ze szpinakiem, z ziołami, buraczkami i grzybami. Różnego rodzaju pierogi z farszem sezonowym. Gulasz z kluskami, wołowina duszona, antrykot, filet lub tatar z własnego gospodarstwa. Potrawy z wieprzowiny własnego chowu, takie jak pieczeń, bratwurst oraz, po uprzedniej rezerwacji, żeberka i golonka z kiszoną kapustą. Omlet cesarski, lody własnego wyrobu, strucla i wybór ciast. Soki: z czarnego bzu, maliny i porzeczek.