Opis gospodarstwa
Taras w gospodarstwie Kinigerhof jest położony na wysokości 1.399 m n.p.m. i stanowi część górskich gigantów w Sextner Dolomiten. Vis a vis, na tle błękitnego nieba widać jedną z najsłynniejszych wież skalnych, znaną jako „Sextner Sonnenuhr“ (meridiana di Sesto). Specjalnością lokalu jest wędzone mięso: speck z różnych części tuszy wieprzowej, wędzone mięso wołowe, kiełbasy, salami i gotowany wędzony boczek Bauer - wszystko smakuje wybornie. Szczególną uwagę należy zwrócić na kuchnię oraz na liczne zioła i jagody z własnego ogrodu.
Jedzenie i picie
Talerz mięs ze speckiem, serem, wędzoną wołowiną, „Kaminwurzen“ (wędzona kiełbasa), chłopskim salami i gotowanym speckiem. Zupa jęczmienna, warzywna i zupa z kluskami okraszonymi speckiem. W zależności od pory roku: kluski z serem, ze szpinakiem, z ziołami, pokrzywą, buraczkami i grzybami. Różnego rodzaju pierogi z farszem sezonowym. Gulasz z kluskami, pieczeń wołowa i wieprzowa, domowa kiełbasa z kapustą, omlety, jajka ze speckiem. Omlet cesarski, strucla, „Strauben“ (pączki z dziurką) i wybór ciast. Na zamówienie talerz mięs z grilla, żeberka, „Bauerngröstl“ (zasmażane kartofle z warzywami, jajkiem i speckiem). Na wiosnę sałatka z mniszka lekarskiego. Na jesieni kluski z buraczkami. Soki: z czarnego bzu, jak również z czerwonych i czarnych porzeczek.