Opis gospodarstwa
Pierwsza wzmianka o gospodarstwie Hubenhauer, które mieści się w zabytkowych budynkach, pochodzi z 1197 r. W 2002 r. rodzina Stolz odnowiła budynek, starając się zachować jego historyczne funkcje i charakterystyczne detale. W rustykalnej piwnicy serwuje się różne pyszne dania. Gospodarstwo oferuje również lokalnie warzone piwo.
Jedzenie i picie
Domowe specjały, własne pieczywo, siedem rodzajów knedli, żurek, "Schlutzer", pierogi, „Bauerngröstl“, pierogi "Nockendreierlei", kiełbaski, "Krapfen", „Kaiserschmarrn“, lody domowej roboty. Wiosną i latem tatar wołowy, w piątki pierogi „Tirtlen” oraz placki ziemniaczane „Erdäpfelblattlen” z kapustą. Jesienią krupnik, peklowane mięso, żeberka i kaszanka. Soki: z jabłek, truskawek, malin, mięty oraz czerwonych i czarnych porzeczek.
Nasze wina
Kerner ‘20 jest delikatnie dojrzałe, ale zawsze charakterystyczne dla swojej odmiany i owocowe. W jego zapachu odnaleźć można marakuję i morelę. Wyraziste Zweigelt ‘20 ma niezwykły mleczny aromat. W ustach jest średnio pełne oraz miękkie, cechując się delikatnymi taninami.