X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Eggemoa

produkty wysokiej jakości prosto od rolnika w Mühlwald 

Eggemoa  - Mühlwald - urlop w gospodarstwie  - DolomitenEggemoa  - Mühlwald - urlop w gospodarstwie  - DolomitenEggemoa  - Mühlwald - urlop w gospodarstwie  - DolomitenEggemoa  - Mühlwald - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Eggemoa  - Mühlwald - urlop w gospodarstwie  - DolomitenEggemoa  - Mühlwald - urlop w gospodarstwie  - DolomitenEggemoa  - Mühlwald - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Eggemoa
Irmgard i Gebhard Steiner
Eggemair 53
39030 MühlwaldMühlwald
Telefon +39 0474 653205
ruchomy +39 340 3832857
faks +39 0474 653205
info@eggemoa.com www.eggemoa.com
dodaj do przechowalni
opis gospodarstwa
W dolinie Mühlwaldertal, na wysokości 1.300 m n.p.m., gdzie znajduje się serowarnia gospodarstwa Eggemoa należącego do rodziny Steiner zawsze wieje rześki wiatr. Michael, najstarszy syn, odkrył swoją pasję do produkcji sera i z ogromną energią rozszerzył asortyment produktów. Wspaniałe kontrasty bieli i czerni - to sery z białą pleśnią albo z czarną skórką węglową, które dojrzewają w sąsiedztwie innych serów z surowego mleka. A dzieje się to w małych piwniczkach u stóp urwistych Alp w dolinie Zillertaler.
Nasza oferta
Sery krowie: sery miękkie i twarde z surowego mleka krowiego
kryteria jakości Ser/produkty mleczne

Ser/produkty mleczne - Wiele produktów z białego złota

Świeże, górskie powietrze, soczysta trawa i aromatyczne łąki porośnięte ziołami stanowią o dodatkowych walorach artykułów żywnościowych. To właśnie dzięki nim krowy dają wyjątkowej jakości mleko, z którego wytwarza się wiele wspaniałych produktów nabiałowych. Pod fachowym nadzorem "białe złoto" zmienia się w masło, jogurty naturalne i twaróg czy w świeże sery - krojone i miękkie - które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia i pozytywnie oddziaływują na ludzki organizm. Według tradycyjnych receptur, również pod znakiem "Czerwonego Koguta", przetwarza się mleko kozie i owcze. W produkcji nabiału stosuje się wyłącznie naturalne kultury serowarskie.
Jak nas znaleźć?
W centrum wsi Mühlwald jedziemy w kierunku kościoła, skręcamy w lewo i dalej prosto drogą ok. 1,5 km według drogowskazów "Hofkäserei-Verkauf Ab Hof", po prawej stronie znajduje się gospodarstwo Eggemoa.
Podręczny szkic dojazdu