&noscript=1 /> Mięso w kuchni Południowego Tyrolu
 
Mięso w kuchni Południowego Tyrolu
Mięso w kuchni Południowego Tyrolu

Smacznie przygotowane
wszystkie części mięsa

Eventy

Eventy

Dania z wszystkich części mięsa

Dania z wszystkich części mięsa

Świadome jedzenie mięsa zaczyna się od jego kupowania od lokalnych gospodarstw, w których zwierzęta się rodzą, są hodowane i przetwarzane. Ale świadome jedzenie mięsa oznacza również wykorzystywanie nie tylko tak zwanych „szlachetnych”, ale wszystkich części zwierzęcia. Dzięki dobremu przygotowaniu pod okiem eksperta, znane i mniej znane części zyskują w ten sposób honorowe miejsce na talerzu.

Świadome jedzenie mięsa zaczyna się od jego kupowania od lokalnych gospodarstw, w których zwierzęta się rodzą, są hodowane i przetwarzane. Ale świadome jedzenie mięsa oznacza również wykorzystywanie nie tylko tak zwanych „szlachetnych”, ale wszystkich części zwierzęcia. Dzięki dobremu przygotowaniu pod okiem eksperta, znane i mniej znane części zyskują w ten sposób honorowe miejsce na talerzu.

W tradycyjnej wiejskiej kuchni Południowego Tyrolu z wpływami śródziemnomorskimi można znaleźć wiele smacznych dań mięsnych. Czy jest to jagnięcina na Wielkanoc, czy pieczeń wołowa jesienią, niektóre wyjątkowe części zwierząt wymagają dłuższego czasu przygotowania, aby mogły się później naprawdę rozpływać w ustach.
Wykorzystywanie wszystkich części zwierzęcia obejmuje też podroby. Flaki, pasztet czy grasica – nawet jeśli niektóre potrawy wydają się na pierwszy rzut oka nieco dziwne – w odpowiednim świetle stają się wyjątkowymi specjałami o niezwykle bogatym smaku. Ze względu na różne sposoby wykorzystania poszczególnych części mięsa, przygotowanie z nich dań stanowi prawdziwe wyzwanie.

Pokaż więcej POKAŻ MNIEJ
100% mięsa z Południowego Tyrolu

Zwierzęta urodzone i hodowane
w gospodarstwie,
odpowiednio do ich gatunku.

Wszystko jest wartościowe

Od głowy po nogi –
każda część zwierzęcia
jest wyjątkowa dla kucharza.

Mniej znaczy więcej

Świadome jedzenie mięsa
pochodzącego bezpośrednio
z gospodarstwa.

Dania z wszystkich części mięsa

Dania z wszystkich części mięsa

Dla świadomych smakoszy mięsa

Dla świadomych smakoszy mięsa

 

Podczas naszych eventów kulinarnych odkryjesz na nowo mięso i dowiesz się, jak zmienić nieznane kawałki w najbardziej soczyste kąski.

Eventy

Nie ma nic odpowiedniego dla Ciebie?

Odkryj inne formaty szkoły gotowania Roter Hahn i dowiedz się więcej o ofercie eventów kulinarnych.

Voucher upominkowy

Szukasz odpowiedniego prezentu?

Array

Voucher upominkowy

Szukasz odpowiedniego prezentu?

Podaruj voucher na wydarzenie kulinarne w szkole gotowania Roter Hahn.

Zakup kuponu

Social Wall

Nasze gospodarstwa z bliska

Ciekawe informacje, prawdziwe historie i najpiękniejsze zdjęcia z gospodarstw Południowego Tyrolu.

#loveroterhahn

Na szczęście każdy proponuje nieco inną ofertę, więc nawet najbardziej wymagający będą mogli znaleźć coś dla siebie

 Liczba obiektów robi wrażenie, na szczęście każdy proponuje nieco inną ofertę, więc nawet najbardziej wymagający będą mogli znaleźć coś dla siebie.

Carolina Walczowska, Podroze.onet.pl

Warto tu się zatrzymać na dłużej, bo atrakcji nie brakuje niezależnie od pory roku.

Polacy zwykle przyjeżdżają do Południowego Tyrolu w drodze na narty. Jednak warto tu się zatrzymać na dłużej, bo atrakcji nie brakuje niezależnie od pory roku.

Monika Stachura, zwierciadlo.pl

Nasze gospodarstwo urzekło nas tak bardzo, że marzymy o powrocie, tym razem w większym gronie.

Nasze gospodarstwo urzekło nas tak bardzo, że marzymy o powrocie, tym razem w większym gronie.

Ania Dominik, Scraperka.pl