X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Kiens
Schifferegger

Schifferegger

wiejska gospoda w Kiens 

Schifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Schifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - DolomitenSchifferegger  - Kiens - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Schifferegger
Rodzina Christian Oberhofer
Im Peuren 8 - St. Sigmund
39030 KiensKiens
Telefon +39 338 1768367
faks +39 0474 569509
www.hofschenkeschiff...
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte od 1 marca do 31 października. Zamknięte od 20 do 25 czerwca. Dzień wolny: wtorek. Zimą otwarte od piątku do niedzieli i w święta. Zalecana rezerwacja.
Opis gospodarstwa
Jeśli lubisz jagnięcinę i koźlęcinę, absolutnie nie możesz przegapić smacznych dań pani Marsoner. Przyrządza je ona na wszystkie możliwe sposoby. Goście mogą się nimi delektować na tarasie lub w przytulnym salonie. Nieocenione są także jej "Schleckermäule", a koneserzy wiedzą, że deser ten serwowany jest wyłącznie w dużych porcjach. I wszystko oczywiście doprawione ogromną dawką gościnności.
Jedzenie i picie
Zupa jarzynowa, zupa jęczmienna, knedle ze speckiem, knedle wątrobiane, „schwarzplentene Knödel“ (knedle gryczane) lub „Pressknödel“ (knedle płaskie), kluski szpinakowe, kluski serowe, „Erdäpfelblattlen“ (placki ziemniaczane) z kapustą, „schwarzplentener Riebl“ (omlet gryczany), „Tirtlen” (mączne placki z nadzieniem), omlety, „Kaiserschmarrn“ (omlet cesarski) i inne potrawy mączne. Na wcześniejsze zamówienie jagnięcina, koźlęcina i cielęcina. Wiosną knedle z pokrzywą lub czosnkiem niedźwiedzim. Soki: sok malinowy, sok z czarnego bzu i sok porzeczkowy.
Samochodem
Z placu w St. Sigmund w lewo za znakiem "Hofschenke Schifferegger" jechać do Hanslmoar-Hof. Skręcić w prawo poniżej czarnej stodoły - po dwóch zakrętach znajduje się gospoda Schifferegger.
Pieszo
Z głównego placu w St. Sigmund idzie się do gospody w około 30 minut. Warto także zrobić pętlę wokół gospodarstwa drogą Schmetterlingsweg (czas: ok. 2 godz.)
Podręczny szkic dojazdu
Materiał audio:
Schifferegger-Hof w Kiens

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player