&noscript=1 /> Baton musli - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Baton musli

Baton musli

Batonik musli z miodu, suszonych owoców, orzechów i nasion jest idealny jako przekąska podczas górskich wycieczek lub jako podwieczorek.
Paula Kompatscher
Gospodyni z Funtnatscherhof
Składniki
na 30 sztuk
45 MIN.
  • 550 g
    orzechów włoskich, migdałów, orzechów laskowych, orzechów nerkowca (grubo posiekanych)
  • 250 g
    płatków owsianych, grubo lub świeżo pokruszonych
  • 100 g
    rodzynek sułtanek
  • 100 g
    nasion sezamu, siemienia lnianego, nasion chia, pestek dyni
  • 50 g
    mąki razowej
  • 250 g
    suszonych owoców (morele, gruszki, śliwki, daktyle, żurawina...)
  • szczypta cynamonu
  • 5
    jaja
  • 1
    stołowe miodu
  • 1 lyzka
    stołowa tłuszczu kokosowego (nieobowiązkowo)
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Baton musli
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Orzechy, płatki owsiane, rodzynki sułtanki, nasiona, mąkę razową, suszone owoce i cynamon dobrze wymieszać.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Ubić jajka z miodem i dokładnie zmieszać je z orzechami.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze docisnąć (1-2 cm grubości).
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 min.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Jeszcze ciepłe pokroić na batoniki, pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w foremce do ciastek.
  •  
    Powodzenia życzy
Paula Kompatscher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Funtnatscherhof w Völs am Schlern

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Funtnatscherhof flower flower flower flower
Rodzina Kompatscher  | Völs am Schlern
Hodowla zwierząt
kącik produktów: mleka, jogurt, jajka ...
Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie, Pomoc w stajni, Zwiedzanie obejscia gospodarskiego ...
5,0
"Celujący"
(48 oceny)
możliwość rezerwacji online
Apartament od 135€ za noc
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?