&noscript=1 /> Omlet chłopski Przepis
 

Przystawka

Omlet chłopski

Omlet chłopski

Omlet w wersji chłopskiej podaje się z boczkiem i cebulą.
Doris Gruber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Planitzer
Składniki
1 osoba
15 MIN.
  • 3 - 4
    jaja
  • 2 lyzka
    śmietany
  • 1 lyzka
    masła klarowanego lub zwykłego masła
  • 50 g
    boczku, pokrojonego w plasterki
  • 100 g
    sera, startego na grubych oczkach (Marienberger, Burgeiser Classic itp.)
  • 1 lyzka
    szczypiorek, drobno pokrojony
  • sól
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Omlet chłopski
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Jajka wymieszać trzepaczką ze śmietaną, posolić i dodać połowę szczypiorku.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Masło roztopić na teflonowej patelni i lekko podsmażyć na nim pocięty w plasterki boczek.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Masę jajeczno-śmietanową wlać na patelnię, smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 5 minut – spód powinien być podrumieniony, a wierzch powinien mieć jeszcze kremową konsystencję.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Omlet posypać startym na grubych oczkach serem.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Omlet złożyć na pół, jeszcze raz przykryć i smażyć jeszcze przez ok. 2 minuty; następnie przełożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.
  •  
    Powodzenia życzy
Doris Gruber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Planitzer w Montan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Planitzer
Fam. Ainhauser  | Montan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa , Kompot brzoskwiniowy, Kompot wiśniowy, Miód, Wino ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?