X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Frötscherhof

produkty wysokiej jakości prosto od rolnika w Brixen 

Frötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Frötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalFrötscherhof - St. Andrä  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Frötscherhof
Rodzina Anna i Sepp Jocher
Mellaun 174
39042 Brixen / St. AndräBrixen / St. Andrä
Telefon +39 0472 852105
ruchomy +39 348 9280153
faks +39 0472 852105
info@froetscherhof.com www.froetscherhof.co...
dodaj do przechowalni
opis gospodarstwa
Wysoko nad Bressanone/ Brixen, gdzie swoją siedzibę ma biskupstwo, w grubych XII-wiecznych kamiennych murach mieści się nowo odrestaurowane gospodarstwo Frötscherhof. Na słonecznych zboczach wokół gospodarstwa rosną liczne jagody i owoce, oferowane następnie w formie powideł i syropów w nowym sklepie działającym przy gospodarstwie. Oszczędne uszlachetnianie gwarantuje niezapomniany aromat owoców. Dodatkowo w gospodarstwie uprawia się wspaniałe ekologiczne zboża, mielone później we własnym młynie.
Nasza oferta
Syropy (malina, czarna i czerwona porzeczka, owoc czarnego bzu, kwiat czarnego bzu, mięta pieprzowa, melisa cytrynowa) w opakowaniach 0,5 l
kryteria jakości Syrop owocowy

Syrop owocowy - Pełnia smaku bez chemii

Syropy z owoców, kwiatów czy ziół cieszą się zawsze popularnością. Trudno się temu dziwić, ponieważ w kwestii smaku przyćmiewają one tradycyjne napoje gazowane. Marka „Czerwony Kogut” gwarantuje, że w procesie wytwarzania stosuje się tylko wybrane produkty naturalne. Do produkcji syropów powstających w gospodarstwie używa się - zgodnie ze starymi recepturami - różnych owoców, kwiatów i ziół oraz cukru buraczanego i cukru trzcinowego. O ile te pierwsze składniki pochodzą z gospodarstwa, o tyle te drugie już nie. W produkcji syropów obowiązuje zasada, że tylko maksymalnie 25% składników (w stosunku do udziału owoców) może pochodzić spoza gospodarstwa. Syropy są rozlewane do butelek i sprzedawane pod marką „Czerwony Kogut” jako syropy jednoodmianowe lub mieszane .
Powidła (jeżynowe, truskawkowe, truskawkowo-rabarbarowe, z czarnego bzu, malinowe, z czerwonej i czarnej porzeczki, morelowe,śliwkowe, z czarnego bzu i śliwki, pigwowe) w porcjach po 210 g
kryteria jakości Dżemy owocowe

Dżemy owocowe - Małe owoce – a jednak całkiem duże

Dzięki dobrym jakościowo owocom i ich niezwykłemu aromatowi dżemy marki „Czerwony Kogut” cieszą się uznaniem konsumentów. Dojrzewające w słońcu, świeże i ręcznie przebrane owoce trafiają (w jednej odmianie lub zmieszane) do szklanego słoiczka, bez żadnych dodatków chemicznych. Maliny, truskawki, porzeczki, śliwki, morele, wiśnie a nawet kasztany - różnorodność owoców, z których wytwarza się w gospodarstwie wyśmienite dżemy, jest doprawdy ogromna. Wysoki udział owoców przy niskiej zawartości cukru zapewnia dżemom niezapomniany aromat. Wyborne owoce, po rozdrobnieniu, są delikatnie podgrzewane, aby dżem nie utracił witamin, smaku i koloru.
Orkisz w pełnych ziarnach i orkiszowa mąka pełnoziarnista w opakowaniach po 500 g, 1 kg; otręby orkiszowe (150 g)
kryteria jakości Chleb i zboże

Chleb i zboże - Świeży zapach chleba w powietrzu

Uprawa zbóż i prastara tradycja pieczenia chleba przeżywają swój renesans. Z własnej mąki, bez chemicznych polepszaczy, starannie ręcznie wyrobione i pieczone w piecu opalanym drewnem powstają przeróżne rodzaje chrupiącego pieczywa o urzekającym zapachu. Zboże opatrzone znakiem jakości „Roter Hahn” pochodzi prosto z gospodarstw i tam też jest mielone i przetwarzane. Tym, co sprawia, że chleb z gospodarstwa ze znakiem jakości tak dobrze smakuje, jest jego prostota: mąka z własnych pól, woda i sól oraz ręczne wyrabianie, dzięki czemu ziarno lepiej uwalnia tkwiące w nim substancje smakowe. Nie należy zapominać, że chleb wypiekany jest w piecu opalanym drewnem, co nadaje mu jego niepowtarzalny smak.
Jak nas znaleźć?
Z Brixen jedziemy w kierunku St. Andrä (Plose). Po przejechaniu 6 km skręcamy w prawo do Mellaun i jedziemy drogą ok.. 1,5 km. Gospodarstwo leży bezpośrednio przy drodze.
Podręczny szkic dojazdu
Materiał audio:
Frötscherhof w Brixen / St. Andrä

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player