X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Völs am Schlern
Fronthof

Fronthof

wiejska gospoda w Völs am Schlern 

Fronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenFronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenFronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenFronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenFronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Fronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenFronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenFronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenFronthof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Fronthof
Rodzina Kompatscher
Oberaicha 5
39050 Völs am SchlernVöls am Schlern
Telefon +39 0471 601091
info@fronthof.com www.fronthof.com
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Czynne od wiosny do jesieni; w okresie marzec-maj: od niedzieli do poniedziałku; lipiec-sierpień: w środy wieczorem; we wrześniu: od środy do soboty do południa i w środy również wieczorem; październik-listopad: od środy do niedzieli do południa i wieczorem. W poniedziałki i wtorki zawsze nieczynne. W czerwcu nieczynne. Zaleca się składanie zamówień z wyprzedzeniem.
W gospodarstwie można kupić: speck i "Kaminwurzen".
Opis gospodarstwa
Gospodarstwo Fronthof w Völser Aicha, wspomniane w dokumencie z 1379 r., pozostało czymś bardzo wyjątkowym. Z tego największego zachowanego gospodarstwa w Południowym Tyrolu, które zostało zbudowane z kamiennych bloków, roztacza się widok sięgający daleko poza Bozen (Bolzano). Jeśli komuś przyjdzie ochota na doznania związane z historią i kulturą, może po posiłku wybrać się na spacer przez las wzdłuż "Oachner Höfeweg".
Jedzenie i picie
Speck, kiełbasa „Kaminwurzen“, knedle ze speckiem, „Schlutzer” (pierogi z nadzieniem szpinakowym). Jesienią pieczone żeberka, „Schlachtplatte” („półmisek rzeźnika”), kaszanka, kasztany, „Kloatzenkrapfen“ (pączki). Wiosną i latem pierogi z ciasta chlebowego pełnoziarnistego i chrupiące, specjalności z własnej wołowiny lub wieprzowiny, potrawy ze szparagów, jarzyny z własnego ogródka. Soki: sok jabłkowy, malinowy, z czarnego bzu i mięty.
Nasze wina
Sylvaner ‘13 cechuje się owocowym aromatem z nutą jabłka, gruszki i banana. Kerner ‘14 ma typowe egzotyczne nuty zapachowe, przywodzące na myśl mango, męczennicę i ananasa. Blauburgunder ‘13 ma powściągliwy bukiet z posmakiem śliwki. Zweigelt ‘13 to przyjemnie świeże, łagodnie kwaskowate wino.
Samochodem
Z Blumau jechać w kierunku Tiers. Skręcić z głównej drogi do Völser Aicha i ok. 200 metrów przed kościołem skręcić w prawo. Po 300 m dojeżdżamy do "Buschenschank".
Pieszo
"Oachner Höfeweg" prowadzi do Fronthof zarówno z zamku Prösels, jak i z St. Katharina (czas: ok. 1,5 godz.).
Podręczny szkic dojazdu