&noscript=1 /> Zupa kasztanowa - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Zupa kasztanowa

Zupa kasztanowa

Kasztany lub "Keschtn", jak mawiają Południowi Tyrolczycy, od zawsze stanowiły ważny element chłopskiego jadła.
Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
4 osoby
60 MIN.
  • 300 g
    kasztanów, suszonych lub pieczonych
  • 1 garsc
    korzeniowych, np.: cebula, seler, marchew
  • 1 lyzka
    oleju
  • 1 l
    wody
  • cukru
  • sól
  • cynamonu
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Zupa kasztanowa
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Kasztany namoczyć na noc w wodzie; następnego dnia odcedzić. 
  • circle-dashed 2.
    Krok
    W razie potrzeby obrać kasztany ze skórki. 
  • circle-dashed 3.
    Krok
    W razie potrzeby obrać kasztany ze skórki. 
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Pod koniec gotowania dodać sól, cukier i cynamon. 
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Zupę zmiksować i doprawić do smaku.
  •  
    Powodzenia życzy
Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberlegar
Fam. Schwarz  | Terlan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Sauvignon, Vernatsch, , Pasta z porzeczki, Syrop z porzeczki ...
4,0
"Super"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?