&noscript=1 /> Soczyste ciasto owocowe - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Soczyste ciasto owocowe

Soczyste ciasto owocowe

Idealne na lato! Soczysty spód ciasta z mąki orkiszowej i soku jabłkowego, krem jogurtowy i świeże owoce do smaku – po prostu trudno się oprzeć.
Anna Kienzl
Starsza gospodyni
Składniki
1 ciasto
120 MIN.
  • 4
    jaja
  • 150 g
    cukru
  • 200 ml
    oleju
  • 200 ml
    soku jabłkowego naturalnie mętnego
  • 300 g
    mąki orkiszowej
  • 100 g
    zmielonych orzechów
  • 1 lyzeczka
    proszku do pieczenia
  • Kremowy jogurt:
  • 2 listki
    żelatyny
  • 200 ml
    jogurtu naturalnego
  • 200 ml
    śmietany
  • 50 g
    cukru pudru
  • sok z jednej cytryny
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Soczyste ciasto owocowe
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Jajka utrzeć z cukrem i dodać olej i sok jabłkowy, ciągle mieszając.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Wymieszać mąkę, orzechy i sodę oczyszczoną i dodać do masy.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Wlać ciasto do formy i piec przez ok. 40 min w temperaturze 190° C .
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Żelatynę zmiękczyć w zimnej wodzie, dobrze wycisnąć i rozpuścić z odrobiną jogurtu w małym garnuszku w kąpieli wodnej. Dodać resztę składników kremowego jogurtu i szybko wymieszać.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Upieczone ciasto wystudzić i przeciąć na pół. Przełoćyć jogurtem i obłożyć dowolnymi owocami. Schłodzić przez ok. 2 godz.
    •  
      Powodzenia życzy
    Altbäuerin Anna Kienzl
    Gospodyni oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
    Leitnerhof w Vöran
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?