&noscript=1 /> Chutney z pigwy - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Spizarnia

Chutney z pigwy

Chutney z pigwy

Pigwa jest prawie zapomnianym owocem. W stanie surowym owoce są niejadalne, ale jako chutney przypominają w smaku jabłka, gruszki i cytryny.
Evi Messner
Gospodyni z Rielinger-Hof
Składniki
2 duże słoiki
60 MIN.
  • 1 kg
    pigwy, umytej, odpestkowanej i grubo poszatkowanej
  • 500 g
    cukru
  • 200 ml
    ocet jabłkowy
  • 200 ml
    soku jabłkowego
  • pieprz i peperoncino do smaku
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Chutney z pigwy
  • circle-dashed 1.
    Krok
    W garnku skarmelizować cukier. Dolać szklankę octu jabłkowego i następnie szklankę soku jabłkowego; gotować do rozpuszczenia cukru (mogą tworzyć się grudki).
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać pigwę.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Doprawić pieprzem i peperoncino. W razie potrzeby dolać więcej soku jabłkowego.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Całość gotować ok. 5 minut i przelać do słoików.
  •  
    Powodzenia życzy
Evi Messner
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Rielinger-Hof na Ritten/Siffian

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Rielinger-Hof
Fam. Messner  | Ritten  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa , Hauswürste, Kiszona kapusta, Wino, boczek Karreespeck ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?