X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Partschillerhof

produkty wysokiej jakości prosto od rolnika w Völs am Schlern 

Partschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Partschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - DolomitenPartschillerhof  - Völs am Schlern - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Partschillerhof
Andreas Rungger
Völser Ried 17
39050 Völs am SchlernVöls am Schlern
Tel. kom. +39 335 1050500
info@partschillerhof.it www.partschillerhof....
dodaj do przechowalni
opis gospodarstwa
'Gospodarstwo Partschillerhof jest położone pośród winnic i sadów na południowym zboczu Völs am Schlern na wysokości 650 m n.p.m.. Andreas jest rolnikiem ekologicznym i prawdziwym specjalistą w dziedzinie uszlachetniania upraw. W gospodarstwie można nabyć nie tylko malinowy ocet winny, lecz także 100% syropy owocowe, dżemy i marynowane maliny. Ogromną wagę przywiązuje się tu do naturalnych metod produkcji.
Nasza oferta
Syropy (malina, owoce czarnego bzu, kwiat czarnego bzu, czerwona i czarna porzeczka, mięta pieprzowa, melisa cytrynowa) w porcjach po 0,25 l, 0,5 l
kryteria jakości Syrop owocowy

Syrop owocowy - Pełnia smaku bez chemii

Syropy z owoców, kwiatów czy ziół cieszą się zawsze popularnością. Trudno się temu dziwić, ponieważ w kwestii smaku przyćmiewają one tradycyjne napoje gazowane. Marka „Czerwony Kogut” gwarantuje, że w procesie wytwarzania stosuje się tylko wybrane produkty naturalne. Do produkcji syropów powstających w gospodarstwie używa się - zgodnie ze starymi recepturami - różnych owoców, kwiatów i ziół oraz cukru buraczanego i cukru trzcinowego. O ile te pierwsze składniki pochodzą z gospodarstwa, o tyle te drugie już nie. W produkcji syropów obowiązuje zasada, że tylko maksymalnie 25% składników (w stosunku do udziału owoców) może pochodzić spoza gospodarstwa. Syropy są rozlewane do butelek i sprzedawane pod marką „Czerwony Kogut” jako syropy jednoodmianowe lub mieszane .
Powidła (truskawka, malina, czerwona i czarna porzeczka, mix jagód) w porcjach po 230 g
kryteria jakości Dżemy owocowe

Dżemy owocowe - Małe owoce – a jednak całkiem duże

Dzięki dobrym jakościowo owocom i ich niezwykłemu aromatowi dżemy marki „Czerwony Kogut” cieszą się uznaniem konsumentów. Dojrzewające w słońcu, świeże i ręcznie przebrane owoce trafiają (w jednej odmianie lub zmieszane) do szklanego słoiczka, bez żadnych dodatków chemicznych. Maliny, truskawki, porzeczki, śliwki, morele, wiśnie a nawet kasztany - różnorodność owoców, z których wytwarza się w gospodarstwie wyśmienite dżemy, jest doprawdy ogromna. Wysoki udział owoców przy niskiej zawartości cukru zapewnia dżemom niezapomniany aromat. Wyborne owoce, po rozdrobnieniu, są delikatnie podgrzewane, aby dżem nie utracił witamin, smaku i koloru.
Malinowy ocet winny (0,5 l)
kryteria jakości Ocet

Ocet - Wykwintne naturalne specjały

Przyrządzanie octu należy do najstarszych procesów związanych z produkcją żywności. Praktykuje się je również w gospodarstwach Południowego Tyrolu. Dzięki różnym rodzajom octu możliwe jest doprawianie potraw na wiele sposobów. Również w przypadku octu produkt wyjściowy decyduje o jakości produktu końcowego. Na ocet ze znakiem towarowym „Roter Hahn” przetwarzane są tylko owoce najwyższej jakości i najlepsze wina. Minimalna zawartość kwasu octowego musi wynosić: dla octu owocowego 5%, a winnego 6%. Po odpowiednim okresie dojrzewania octy uwalniają swój pełny aromat i rozlewane są do butelek
Maliny w słoikach (380 g)
kryteria jakości Sosy i przetwory

Sosy i przetwory - Do słoików i gotowe!

Grupa produktów „Sosy i przetwory” to prawdziwe fajerwerki dla smakoszy: nieważne czy na pikantnie czy na słodko, czy w occie czy w oleju - jedno łączy wszystkie pyszności marki „Roter Hahn”: oferują pełnię smaku bez jakichkolwiek dodatków. Surowiec wyjściowy do delikatnych sosów, produktów do smarowania pieczywa i past musi być tak samo nienaganny jak owoce i warzywa trafiające do słoików. Pierwsze z wymienionych produktów ze swoja kremową konsystencją stanowią przyprawę z prawdziwego zdarzenia, natomiast te ostatnie prezentują się świeżo i chrupiąco. Do słoików trafiają wyłącznie wyborne owoce i warzywa, które, jak to miało miejsce za babcinych czasów, konserwowane są przez „wekowanie”. Coś dla prawdziwych smakoszy!
Jak nas znaleźć?
W Atzwang należy minąć przez most na Eisack. Dalej jedziemy drogą przez ok. 2,5 km do gospodarstwa znajdującego się po jej lewej stronie. Można również dojechać z Völs drogą do Völser Ried. (wymagane jest telefoniczne zgłoszenie przyjazdu)
Podręczny szkic dojazdu
Zajęcia w pobliżu
Klausen
Us.16,3 km
Klausen
Nearest town for a stroll
Pokaż na mapieszczegóły
Bozen
Us.17,2 km
Bozen
Nearest town for a stroll
Pokaż na mapieszczegóły
Tourist Info Fiè allo Sciliar
Us.4,2 km
Tourist Info Fiè allo Sciliar
information offices
Pokaż na mapieszczegóły
Mountain Bike Tour to the Malga Tuff/Tuff Alm Hut and the Hofer Alpl
Us.4,2 km
Mountain Bike Tour to the Malga Tuff/Tuff Alm Hut and the Hofer Alpl
mountain bike tours
difficulty
medium
ascent:
781 m
Pokaż na mapieszczegóły
St. Peter by the Hill
Us.4,6 km
St. Peter by the Hill
churches, chapels, abbeys
Pokaż na mapieszczegóły
Hike from the Laghetto di Fiè/Völser Weiher Lake to the Sciliar/Schlern
Us.5,7 km
Hike from the Laghetto di Fiè/Völser Weiher Lake to the Sciliar/Schlern
mountain tours
difficulty
difficult
duration:
6 Std. 3 Min.
ascent:
1.673 m
Pokaż na mapieszczegóły
Ice skating on Laghetto di Fiè
Us.5,7 km
Winter walk to the Malga Tuff mountain hut
Us.5,7 km
Winter walk to the Malga Tuff mountain hut
winter hikes
difficulty
easy
duration:
1 Std. 35 Min.
ascent:
234 m
Pokaż na mapieszczegóły
Hofer Alpl Sledge Run
Us.6,1 km
Hofer Alpl Sledge Run
sledging
difficulty
easy
difference in altitude:
423 m
Pokaż na mapieszczegóły
Salego ruins
Us.6,8 km
Salego ruins
castles and fortresses
Pokaż na mapieszczegóły
Na mapie Południowego Tyrolu