Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Gospodarstwo Moosbauerhof od 2002 roku produkuje ekologiczny cydr jabłkowy pod dźwięczną nazwą "Flori - bunda". "Naszym celem jest zamknięcie smakowej różnorodność jabłek w musującym doznaniu poczas degustacji" - podkreśla gospodyni Theolinde. Dzięki przefermentowaniu dojrzałych jabłek z kwiatem czarnego bzu i pigwą powstają różnego rodzaju cydry, naturalnie mętne, niezawierające siarczynów i o niepowtarzalnym smaku.
Swieze, owocowe, az lekko musujace owoce sprawdzaja sie nie tylko w sokach - swiadczy o tym znany jako "wino owocowe" cydr. Niewazne, czy z owoców pestkowych czy jagodowych: owocowa nuta i musujaca szata daja uczucie niebianskiej swiezosci i oslodza zarówno codziennosc, jak i chwile szczególne.
W cydrach spod marki „Roter Hahn“ nie trafia sie zadne koncentraty owocowe ani dodatki intensyfikujace barwe. Rozdrabniane i natychmiast przerabiane na sok sa tylko najlepsze owoce z upraw ekologicznych lub integrowanych. Swiezosc to nasz najwiekszy wymóg. Pózniejsza fermentacja odpowiada za lekko musujaca szate i maksymalna przyjemnosc z degustacji!
Jak nas znaleźć?
Jadąc od Bozen, na wjeździe do miejscowości Salurn skręcić w lewo w kierunku placu Sportplatz. Po 200 m po prawej stronie znajduje się mostek prowadzący do gospodarstwa. Sprzedaż produktów na miejscu po uzgodnieniu telefonicznym.
Podręczny szkic dojazdu