This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Prawidłowe gotowanie jajek.
Włóż jajka do wrzącej wody, ale nie bezpośrednio po wyjęciu z lodówki, bo wtedy pękają. Pozostaw je, aby się ogrzały do temperatury pokojowej. Jeśli się śpieszysz, przekłuj jajko delikatnie igłą od szerokiej strony - tam, gdzie komora powietrzna.
1 szklanka soku owocowego codziennie
Szklanka soku owocowego dziennie pokrywa zapotrzebowanie na witaminę C. Jednocześnie przyczynia się do tego, że organizm lepiej przyswaja żelazo zawarte w pokarmie.
Suszone owoce
Dietetycy zalecają pięć porcji warzyw i owoców dziennie. To wydaje się dużo, ale jest wykonalne, szczególnie jeśli mamy dostęp także do suszonych owoców. Małe i dobrze zapakowane zmieszczą się w każdej kieszeni!
Właściwe przechowywanie sera
Ser najlepiej czuje się w temperaturze 12 stopni Celsjusza. Chłodna piwnica jest idealnym miejscem na jego przechowywanie. Sery można również trzymać w lodówce w specjalnym pojemniku. Wyjątkiem jest świeży serek, który woli dużo niższe temperatury.
odpowiedni smak destylatów
W przeciwieństwie do tego, co wiadomo o winach, nie należy mieszać destylatu w kieliszku. W ten sposób wytrąca się alkohol, a zatem ukrywa owocowe smaki Najlepszego smaku doświadczymy, gdy po 20 - 30 sekundach poczujemy zapach w kieliszku, należy potem próbować. Odpowiednia temperatura jest między 16°C i 17 °C.
Syrop z owoców w sezonie zimnym i ciepłym
Zimą wiele syropów można rozcieńczyć gorącą wodą lub dodać do herbaty ziołowe. Równie dobrze można je pić z zimną wodą jako odświeżający napój lub dodać do lodów, puddingu, budyniu lub innych deserów.
Optymalny smak sera
Swój optymalny smak ser osiąga w temperaturze pokojowej. Dlatego też zaleca się, aby sery wyjmować z lodówki na pół godziny przed posiłkiem. Zbyt częste i silne wahania temperatury wpływają negatywnie na ich jakość i smak. Dlatego raz wyjęty z lodówki ser powinien zostać zjedzony!
Smietanę zabarw syropem owocowym
Jeśli chcesz zabarwić bitą śmietanę, polecamy syropy owocowe. W tym przypadku syrop do bitej śmietany dodawaj ostrożnie.