Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.

Z pola na stół

Świeżo wypiekany chleb, domowe marmolady, chrupiący speck, świeże jaja: w Roten Hahn stawiamy na zadowolenie.
poinformuj o tym teraz

Miły pobyt w gospodarstwie

Śniadanie chłopskie dla koneserów

Chłopskie śniadanie to doskonała porcja energii na początek dnia. Już od samego rana goście mogą rozkoszować się zdrowymi, naturalnymi produktami z naszego gospodarstwa: świeżym mlekiem, miodem, chlebem, domowymi wypiekami i marmoladami, w których zamknęliśmy aromaty lata. Oprócz tego w ofercie znajdują się specjalności wiejskiej kuchni przygotowane z sercem przez gospodynię domu. Gdzie, jeśli nie w takim miejscu, spróbujecie domowych pączków z marmoladą (zwanych tu ""Niggilan"")?

W wielu gospodarstwach nie tylko zjecie bogate śniadanie w przytulnej, drewnianej chłopskiej izbie, ale będzie ono serwowane w wygodnych koszach, które gospodyni - na życzenie - pozostawi pod drzwiami waszego apartamentu. W koszu śniadaniowym znajdziecie produkty pochodzące z gospodarstwa takie jak: chleb, ciasto, soki czy domowe konfitury. Dzięki temu goście mogą się rozkoszować najważniejszym posiłkiem dnia, będąc jeszcze w piżamie.

Śniadanie w rytmie pór roku

W wiejskim gospodarstwie śniadanie odzwierciedla rytm wyznaczany przez pory roku. Co zatem może na was czekać na stole?

Na wiosnę będziecie mogli spróbować świeżo upieczonego chleba z masłem i rzeżuchą lub kiełkami.

W lecie głównymi dodatkami są świeże owoce i warzywa prosto z ogrodu lub prowadzonego półdziko sadu. Owoce z gospodarstwa takie jak czereśnie, brzoskwinie, nektarynki lub jagody doskonale nadają się do przygotowywania wybornych sałatek owocowych lub jako dodatki do jogurtu. Marchewka, seler i ogórek pokrojone w słupki posłużą jako przystawka do domowego twarogu.

Na jesieni goście gospodarstwa mogą w pełni czerpać z obfitych zapasów i kosztować świeżych sezonowych owoców i warzyw (jabłka, winogrona, pigwa, gruszki, dynia...), z których wyrabia się także: marmoladę dyniową, galaretkę pigwową czy mus śliwkowy.

W zimie czekają na was kompoty i suszone owoce oraz naturalnie mętny sok jabłkowy i gorąca ziołowa herbata przygotowana z ziół zebranych w gospodarstwie. O tej porze roku gospodynie potrafią nadać klasycznemu śniadaniu prawdziwie zimowy posmak, doprawiając marmoladę śliwkową lub jabłkową cynamonem i wanilią.

Przyjedźcie i odkryjcie wiejski świat Południowego Tyrolu i jego zdrowe produkty.

> Pokoje ze śniadaniem
>
Zimowe apartamenty ze śniadaniem
Chłopskie śniadanie to doskonała porcja energii na początek dnia. Już od samego rana goście mogą rozkoszować się zdrowymi, naturalnymi produktami z naszego gospodarstwa: świeżym mlekiem, miodem, chlebem, domowymi wypiekami i marmoladami, w których zamknęliśmy aromaty lata. Oprócz tego w ofercie znajdują się specjalności wiejskiej kuchni przygotowane z sercem przez gospodynię domu. Gdzie, jeśli nie w takim miejscu, spróbujecie domowych pączków z marmoladą (zwanych tu ""Niggilan"")?

W wielu gospodarstwach nie tylko zjecie bogate śniadanie w przytulnej, drewnianej chłopskiej izbie, ale będzie ono serwowane w wygodnych koszach, które gospodyni - na życzenie - pozostawi pod drzwiami waszego apartamentu. W koszu śniadaniowym znajdziecie produkty pochodzące z gospodarstwa takie jak: chleb, ciasto, soki czy domowe konfitury. Dzięki temu goście mogą się rozkoszować najważniejszym posiłkiem dnia, będąc jeszcze w piżamie.

Śniadanie w rytmie pór roku

W wiejskim gospodarstwie śniadanie odzwierciedla rytm wyznaczany przez pory roku. Co zatem może na was czekać na stole?

Na wiosnę będziecie mogli spróbować świeżo upieczonego chleba z masłem i rzeżuchą lub kiełkami.

W lecie głównymi dodatkami są świeże owoce i warzywa prosto z ogrodu lub prowadzonego półdziko sadu. Owoce z gospodarstwa takie jak czereśnie, brzoskwinie, nektarynki lub jagody doskonale nadają się do przygotowywania wybornych sałatek owocowych lub jako dodatki do jogurtu. Marchewka, seler i ogórek pokrojone w słupki posłużą jako przystawka do domowego twarogu.

Na jesieni goście gospodarstwa mogą w pełni czerpać z obfitych zapasów i kosztować świeżych sezonowych owoców i warzyw (jabłka, winogrona, pigwa, gruszki, dynia...), z których wyrabia się także: marmoladę dyniową, galaretkę pigwową czy mus śliwkowy.

W zimie czekają na was kompoty i suszone owoce oraz naturalnie mętny sok jabłkowy i gorąca ziołowa herbata przygotowana z ziół zebranych w gospodarstwie. O tej porze roku gospodynie potrafią nadać klasycznemu śniadaniu prawdziwie zimowy posmak, doprawiając marmoladę śliwkową lub jabłkową cynamonem i wanilią.

Przyjedźcie i odkryjcie wiejski świat Południowego Tyrolu i jego zdrowe produkty.

> Pokoje ze śniadaniem
>
Zimowe apartamenty ze śniadaniem

7 miłych chwil w gospodarstwie

Chłopskie śniadanie w wiejskiej izbie
Zwiedzanie domowej gospody
Zakupy miejscowych produktów w domowym sklepiku
Degustacja świeżej herbaty ziołowej
Degustacja potraw z naturalnych produktów
Chłopskie śniadanie w ogrodzie
Udział w kursach gotowania
Chłopskie śniadanie w wiejskiej izbie
Zwiedzanie domowej gospody
Zakupy miejscowych produktów w domowym sklepiku
Degustacja świeżej herbaty ziołowej
Degustacja potraw z naturalnych produktów
Chłopskie śniadanie w ogrodzie
Udział w kursach gotowania
Powrót do korzeni

Tylko bezpośrednio u producenta można poznać zaczątki kultury kulinarnej Południowego Tyrolu. Aby lepiej zrozumieć, czym jest gotowanie ze zdrowych i niepolepszanych sztucznie produktów, wystarczy skosztować wyrobów z gospodarstw sygnowanych przez stowarzyszenie ""Roter Hahn"". I tak na przykład wiele naszych gospodarstw może pochwalić się długą tradycją w produkcji soków owocowych. Będą tu mieli Państwo możliwość skosztowania soków własnej roboty, produkowanych z naturalnych składników: radość dla podniebienia i cudowny środek leczniczy dla ciała i duszy. Nie zdziwcie się, kiedy po spróbowaniu soku przygotowanego w gospodarstwie nie będziecie już chcieli sięgać po soki produkowane przemysłowo.


Świąteczne przysmaki na wiejskim stole

Kiedy w zimie łąki i pola przykryje śnieg, do gospodarstw Południowego Tyrolu powraca cisza i spokój. W tym czasie mieszkańcy i ich goście spędzają dużo czasu w typowej izbie, ogrzewając się przy starym piecu opalanym drewnem i kosztując typowych świątecznych przysmaków jak: zelten (tradycyjne regionalne ciasto podobne do keksu), pierniki, grzane wino - wszystko to przygotowywane z sercem przez tutejsze gospodynie. Unoszący się w powietrzu zapach cynamonu, goździków i wanilii w połączeniu z ogniem trzaskającym w kominku tworzą klimat, któremu ciężko się oprzeć.

Kącik z produktami i domowy sklepik: fragment wiejskiego świata, który możecie zabrać ze sobą do domu

Spośród gospodarstw zrzeszonych w stowarzyszeniu „Roter Hahn“ ponad 300 posiada własny sklepik, a 80 - kącik z produktami. W wielu gospodarstwach możecie więc nie tylko skosztować miejscowych produktów, lecz także je kupić. W ofercie znajdziecie między innymi:

Sosy i pesto: bazylia, suszone pomidory, rukola, czosnek niedźwiedzi, różnego rodzaju sosy i chutneye, chrzan, musztarda.
Marynowane warzywa: na słodko i kwaśno, w oleju lub occie, zblanszowane lub grillowane. Czerwone buraki, cukinia, papryka, karczochy, czosnek, kapusta kiszona, syrop z buraka cukrowego.
Suszone warzywa: czipsy z marchewki, ziemniaków i cukinii
Dżemy: z jabłkiem, miętą, kiwi, figami itd.
Syropy: z melisy, mięty, przeróżnych owoców w połączeniu z ziołami
Soki: jabłkowy, gruszkowy, winogronowy, mieszany
Wina i destylaty
Suszone owoce: jabłka, gruszki, figi, kaki, morele, śliwki
Sosy: chutneys
Herbaty
Speck, wędzonki i przeróżne kiełbasy: kaminwurzen, frankfurterki, salami, kiełbasa swojska

Popatrzmy gospodyni na ręce

Już od dawna mieliście chęć spróbować rolowania knedli albo ubijania masła? Urlop w gospodarstwie spod znaku ""Roter Hahn"" da wam możliwość podpatrzenia gospodyni w trakcie gotowania i pomocy przy przygotowywaniu przysmaków z Południowego Tyrolu. Dzięki temu goście mogą całkowicie zanurzyć się w wiejski świat gospodarstwa i nauczyć się z pierwszej ręki, jak się piecze pączki albo szarlotkę.  

> Gospodarstwa z ofertą kursów kulinarnych

> Pieczenie chleba w gospodarstwie - apartamenty wakacyjne
> Pieczenie chleba w gospodarstwie - pokoje
Powrót do korzeni

Tylko bezpośrednio u producenta można poznać zaczątki kultury kulinarnej Południowego Tyrolu. Aby lepiej zrozumieć, czym jest gotowanie ze zdrowych i niepolepszanych sztucznie produktów, wystarczy skosztować wyrobów z gospodarstw sygnowanych przez stowarzyszenie ""Roter Hahn"". I tak na przykład wiele naszych gospodarstw może pochwalić się długą tradycją w produkcji soków owocowych. Będą tu mieli Państwo możliwość skosztowania soków własnej roboty, produkowanych z naturalnych składników: radość dla podniebienia i cudowny środek leczniczy dla ciała i duszy. Nie zdziwcie się, kiedy po spróbowaniu soku przygotowanego w gospodarstwie nie będziecie już chcieli sięgać po soki produkowane przemysłowo.


Świąteczne przysmaki na wiejskim stole

Kiedy w zimie łąki i pola przykryje śnieg, do gospodarstw Południowego Tyrolu powraca cisza i spokój. W tym czasie mieszkańcy i ich goście spędzają dużo czasu w typowej izbie, ogrzewając się przy starym piecu opalanym drewnem i kosztując typowych świątecznych przysmaków jak: zelten (tradycyjne regionalne ciasto podobne do keksu), pierniki, grzane wino - wszystko to przygotowywane z sercem przez tutejsze gospodynie. Unoszący się w powietrzu zapach cynamonu, goździków i wanilii w połączeniu z ogniem trzaskającym w kominku tworzą klimat, któremu ciężko się oprzeć.

Kącik z produktami i domowy sklepik: fragment wiejskiego świata, który możecie zabrać ze sobą do domu

Spośród gospodarstw zrzeszonych w stowarzyszeniu „Roter Hahn“ ponad 300 posiada własny sklepik, a 80 - kącik z produktami. W wielu gospodarstwach możecie więc nie tylko skosztować miejscowych produktów, lecz także je kupić. W ofercie znajdziecie między innymi:

Sosy i pesto: bazylia, suszone pomidory, rukola, czosnek niedźwiedzi, różnego rodzaju sosy i chutneye, chrzan, musztarda.
Marynowane warzywa: na słodko i kwaśno, w oleju lub occie, zblanszowane lub grillowane. Czerwone buraki, cukinia, papryka, karczochy, czosnek, kapusta kiszona, syrop z buraka cukrowego.
Suszone warzywa: czipsy z marchewki, ziemniaków i cukinii
Dżemy: z jabłkiem, miętą, kiwi, figami itd.
Syropy: z melisy, mięty, przeróżnych owoców w połączeniu z ziołami
Soki: jabłkowy, gruszkowy, winogronowy, mieszany
Wina i destylaty
Suszone owoce: jabłka, gruszki, figi, kaki, morele, śliwki
Sosy: chutneys
Herbaty
Speck, wędzonki i przeróżne kiełbasy: kaminwurzen, frankfurterki, salami, kiełbasa swojska

Popatrzmy gospodyni na ręce

Już od dawna mieliście chęć spróbować rolowania knedli albo ubijania masła? Urlop w gospodarstwie spod znaku ""Roter Hahn"" da wam możliwość podpatrzenia gospodyni w trakcie gotowania i pomocy przy przygotowywaniu przysmaków z Południowego Tyrolu. Dzięki temu goście mogą całkowicie zanurzyć się w wiejski świat gospodarstwa i nauczyć się z pierwszej ręki, jak się piecze pączki albo szarlotkę.  

> Gospodarstwa z ofertą kursów kulinarnych

> Pieczenie chleba w gospodarstwie - apartamenty wakacyjne
> Pieczenie chleba w gospodarstwie - pokoje