Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Home
Gospody produkujące napoje alkoholowe
Przepisy chłopskie
Zupa chlebowa z rejonu Alta Val Venosta

Przepisy z Południowego Tyrolu

Przystawki

Zupa chlebowa z rejonu Alta Val Venosta

składniki

Składniki dla 2 osób:
2  jajka od kur w wolnego chowu
150 g suchego chleba z mąki płaskurki 
1  duża łyżka masła
szczypta soli i gałki muszkatołowej
500 ml wywaru mięsnego

przygotowanie

Chleb z mąki płaskurki pokroić w kawałki i zmieszać z jajkami doprawionymi do smaku szczyptą soli i gałki muszkatołowej. Podsmażyć delikatnie na maśle. Ostudzić, przełożyć do dwóch bulionerek, przyozdobić szczypiorkiem, zalać zupą i podawać gorące.
drukuj
www.roterhahn.pl