Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Desery

Mrożony deser z owoców jagodowych

składniki ( dla 4 osób )

200 g świeżych owoców jagodowych
100 g cukru pudru
sok z 1 cytryny
Szczypta startej skórki z cytryny
1 łyżka rumu
400 ml śmietany

przygotowanie

Jagody drobno rozetrzeć, dodać cukier puder, cytrynę i rum.  Ubić śmietanę i dodać do masy. Wyłożyć foremkę folią spożywczą, wyłożyć na nią wymieszaną masę i mrozić przez ok. 3 godz. Wyjąć, pokroić w plastry, ozdobić na talerzu świeżymi jagodami.
życzy powodzenia
Erika Hilpold
Gospodyni z Karczma (Buschenschank) “Villscheiderhof” przy Brixen
drukuj
www.roterhahn.pl