Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Desery

Krem jagodowy

składniki ( dla 4 osób )

120 g świeżego twarogu
4-6 łyżki stołowe mleka
miód (wg uznania)
120 g malin z syropu
1 jabłko

przygotowanie

Twaróg wymieszać z mlekiem na kremową masę, dosładzając miodem wedle uznania. Jagody lekko rozgnieść w miseczce widelcem i wymieszać z twarogiem. Jabłka obrać, zetrzeć i dodać do twarogu. Nałożyć do małych szklanek i odstawić do schłodzenia na 3 godziny.

Powodzenia życzy gospodyni Elisabeth Pichler Schroffenegger z gospodarstwa Hochklaushof w Karneid.
drukuj
www.roterhahn.pl