This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Äpfelkiechl (placki z jabłkami)
plasterki jabłek smażone w cieście
Gröstl (smażone ziemniaki z dodatkami)
przyrumieniona z ziemniakami gotowana wołowina
Brennsuppe (mączna zupa)
zupa na zasmażce z mąki razowej, („mączna“) zupa
Erdäpfelblattlen (talarki ziemniaczane)
smażone plasterki ziemniaków
Kaiserschmarrn (omlet cesarski)
rwane ciasto naleśnikowe
Kniekiechl (racuchy)
smażone w tłuszczu okrągłe słodkie ciastka
Krapfen (pączek)
smażone pączki z nadzieniem lub bez nadzienia
Muas (zupa chlebowa)
gotowane mleko z dodawaną stopniowo mąką
Pressknödel (płaskie knedle)
płaskie knedle serowe, które najpierw się smaży, a potem gotuje
Saure Schwartlen (Kwaśne Schwartlen)
gotowana skórka specku podawana z octem i olejem
Schlutzer (ravioli ze szpinakiem i ricottą)
kieszonki z ciasta z nadzieniem ze szpinaku i twarogu
Schöpsernes
danie mięsne z jagnięciny lub baraniny
Schupfnudel
niewielkie, formowane ręcznie kluski z ciasta ziemniaczanego
Tirtlen
smażone w tłuszczu krążki ciasta, najczęściej z nadzieniem z kapusty lub twarogu
Zieger
pikantny górski ser o stożkowatym kształcie z koziego mleka
Grüne Zaache (Zielone Zaache)
smażone w tłuszczu ciasto ziemniaczane z nadzieniem ze szpinaku