Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.

Południowym Tyrolu Balance w lokalnych gospodach

Wiosenna kuchnia - coś dla duszy i ciała

Świeże zioła z ogródka
Celem inicjatywy ”Południowym Tyrolu Balance” jest dostosowanie wiosennej oferty do potrzeb gości odwiedzających Południowy Tyrol o tej właśnie porze roku. A konkretnie, ma ona pomóc gościom wykorzystać drogocenny potencjał wiosny i przyrody oraz sprawić, by stał się on źródłem nowej energii. Goście wracający do domu po urlopie w Południowym Tyrolu lub po wizycie w gospodzie powinni poczuć przypływ nowych sił.

Głównymi motywami „Południowym Tyrolu Balance“ są ruch, odpoczynek i przyjemność. Dlatego nasze lokalne gospody w miesiącach wiosennych częściej serwują potrawy, których atutem jest nie tylko świeżość produktu pochodzącego prosto z gospodarstwa czy walory smakowe, lecz także fakt, że są one jednocześnie lekkostrawne i odpowiednie do pory roku. Tak więc w gospodarstwach uczestniczących w programie „Südtirol Balance” delektować się można o tej porze roku co najmniej dwoma wiosennymi daniami na ciepło, świeżą sałatką i zdrowym napojem.

Gospody uczestniczące w programie rozpieszczają swoich gości, serwując im prawdziwe rozkosze podniebienia takie jak zupy z dziko rosnących ziół, pierożki żytnie lub knedle z czosnkiem niedźwiedzim.