X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Unich

produkty wysokiej jakości prosto od rolnika w Aldein 

Unich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols Süden
Unich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenUnich  - Aldein - urlop w gospodarstwie  - Südtirols Süden
Unich
Robert Gurndin
Lerch 21
39040 AldeinAldein
Telefon +39 0471 886747
Tel. kom. +39 348 0663589
robert.gurndin@rolmail.net dodaj do przechowalni
opis gospodarstwa
Pola otaczające gospodarstwo Unich (1.400 m n.p.m.) ciągną się aż do wąwozu Bletterbach, który został wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego i często zwany jest “wielkim kanionem Południowego Tyrolu”. W gospodarstwie rosną wspaniałe owoce i jagody, z których robi się przetwory do chleba i syropy. Dodatkową atrakcją jest funkcjonujący zabytkowy młyn, w którym mieli się własne ziarno na chleb.
Nasza oferta
Syropy (malina, owoce czarnego bzu, kwiat czarnego bzu, czerwona i czarna porzeczka, melisa, melisa pieprzowa) w butelkach po 0,5 l
kryteria jakości Syrop owocowy

Syrop owocowy - Pełnia smaku bez chemii

Syropy z owoców, kwiatów czy ziół cieszą się zawsze popularnością. Trudno się temu dziwić, ponieważ w kwestii smaku przyćmiewają one tradycyjne napoje gazowane. Marka „Czerwony Kogut” gwarantuje, że w procesie wytwarzania stosuje się tylko wybrane produkty naturalne. Do produkcji syropów powstających w gospodarstwie używa się - zgodnie ze starymi recepturami - różnych owoców, kwiatów i ziół oraz cukru buraczanego i cukru trzcinowego. O ile te pierwsze składniki pochodzą z gospodarstwa, o tyle te drugie już nie. W produkcji syropów obowiązuje zasada, że tylko maksymalnie 25% składników (w stosunku do udziału owoców) może pochodzić spoza gospodarstwa. Syropy są rozlewane do butelek i sprzedawane pod marką „Czerwony Kogut” jako syropy jednoodmianowe lub mieszane .
Powidła (jeżyna, truskawka, malina, owoc czarnego bzu, czarny bez -jabłko, czarny bez – gruszka, czerwona i czarna porzeczka – dereń, agrest, śliwka) w porcjach po 300 g
kryteria jakości Dżemy owocowe

Dżemy owocowe - Małe owoce – a jednak całkiem duże

Dzięki dobrym jakościowo owocom i ich niezwykłemu aromatowi dżemy marki „Czerwony Kogut” cieszą się uznaniem konsumentów. Dojrzewające w słońcu, świeże i ręcznie przebrane owoce trafiają (w jednej odmianie lub zmieszane) do szklanego słoiczka, bez żadnych dodatków chemicznych. Maliny, truskawki, porzeczki, śliwki, morele, wiśnie a nawet kasztany - różnorodność owoców, z których wytwarza się w gospodarstwie wyśmienite dżemy, jest doprawdy ogromna. Wysoki udział owoców przy niskiej zawartości cukru zapewnia dżemom niezapomniany aromat. Wyborne owoce, po rozdrobnieniu, są delikatnie podgrzewane, aby dżem nie utracił witamin, smaku i koloru.
Różnego rodzaju pieczywo pszeniczne, żytnie i orkiszowe; pieczywo słodkie
kryteria jakości Chleb i zboże

Chleb i zboże - Świeży zapach chleba w powietrzu

Uprawa zbóż i prastara tradycja pieczenia chleba przeżywają swój renesans. Z własnej mąki, bez chemicznych polepszaczy, starannie ręcznie wyrobione i pieczone w piecu opalanym drewnem powstają przeróżne rodzaje chrupiącego pieczywa o urzekającym zapachu. Zboże opatrzone znakiem jakości „Roter Hahn” pochodzi prosto z gospodarstw i tam też jest mielone i przetwarzane. Tym, co sprawia, że chleb z gospodarstwa ze znakiem jakości tak dobrze smakuje, jest jego prostota: mąka z własnych pól, woda i sól oraz ręczne wyrabianie, dzięki czemu ziarno lepiej uwalnia tkwiące w nim substancje smakowe. Nie należy zapominać, że chleb wypiekany jest w piecu opalanym drewnem, co nadaje mu jego niepowtarzalny smak.
Jak nas znaleźć?
Podążając drogą z Aldein, jedziemy w kierunku Lerch. Przy znaku miejscowości „Bletterbach“ skręcamy w prawo. Po przejechaniu 2,5 km odbijamy ponownie w prawo na drogę prowadzącą do gospodarstwa (zgodnie ze znakiem).
Podręczny szkic dojazdu
Materiał audio:
Unichhof w Aldein

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player