X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Hof am Schloss

produkty wysokiej jakości prosto od rolnika w Prad am Stilfserjoch 

Hof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - Vinschgau
Hof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - VinschgauHof am Schloss - Lichtenberg  - Prad am Stilfserjoch - urlop w gospodarstwie  - Vinschgau
Hof am Schloss
Rodzina Florian Wallnöfer
Schlossweg 11
39026 Prad am Stilfserjoch / LichtenbergPrad am Stilfserjoch / Lichtenberg
Telefon +39 0473 617123
ruchomy +39 349 6622920 - 3469572446
info@hof-am-schloss.com www.hof-am-schloss.c...
dodaj do przechowalni
opis gospodarstwa
Wallnöferowie to prawdziwi rolnicy z powołania. Ich gospodarstwo znajduje się w miejscowości Lichtenberg w gminie Prad nad przełęczą Stilfserjoch, na wysokości 930 m n.p.m. Można tu spędzać urlop przez cały okrągły rok, a także rozkoszować się różnorodnymi domowymi wyrobami. Oprócz pysznych przetworów owocowych jak na przykład powidła z moreli Vinschger Marille w sklepiku działającym przy gospodarstwie można nabyć miód, ser górski, kiełbasy i wyroby mięsne. Świeże mięso z własnego uboju jest dostępne na zamówienie.
Nasza oferta
Syrop morelowy (0,5 l)
kryteria jakości Syrop owocowy

Syrop owocowy - Pełnia smaku bez chemii

Syropy z owoców, kwiatów czy ziół cieszą się zawsze popularnością. Trudno się temu dziwić, ponieważ w kwestii smaku przyćmiewają one tradycyjne napoje gazowane. Marka „Czerwony Kogut” gwarantuje, że w procesie wytwarzania stosuje się tylko wybrane produkty naturalne. Do produkcji syropów powstających w gospodarstwie używa się - zgodnie ze starymi recepturami - różnych owoców, kwiatów i ziół oraz cukru buraczanego i cukru trzcinowego. O ile te pierwsze składniki pochodzą z gospodarstwa, o tyle te drugie już nie. W produkcji syropów obowiązuje zasada, że tylko maksymalnie 25% składników (w stosunku do udziału owoców) może pochodzić spoza gospodarstwa. Syropy są rozlewane do butelek i sprzedawane pod marką „Czerwony Kogut” jako syropy jednoodmianowe lub mieszane .
Powidła owocowe (malinowe, morelowe); galaretki z pigwy porcjowane po 230 g, 350 g
kryteria jakości Dżemy owocowe

Dżemy owocowe - Małe owoce – a jednak całkiem duże

Dzięki dobrym jakościowo owocom i ich niezwykłemu aromatowi dżemy marki „Czerwony Kogut” cieszą się uznaniem konsumentów. Dojrzewające w słońcu, świeże i ręcznie przebrane owoce trafiają (w jednej odmianie lub zmieszane) do szklanego słoiczka, bez żadnych dodatków chemicznych. Maliny, truskawki, porzeczki, śliwki, morele, wiśnie a nawet kasztany - różnorodność owoców, z których wytwarza się w gospodarstwie wyśmienite dżemy, jest doprawdy ogromna. Wysoki udział owoców przy niskiej zawartości cukru zapewnia dżemom niezapomniany aromat. Wyborne owoce, po rozdrobnieniu, są delikatnie podgrzewane, aby dżem nie utracił witamin, smaku i koloru.
Pakiet mieszany - cielęcina w opakowaniach 5 kg, 10 kg, 15 kg (polędwica, rostbef, sznycel, pieczeń, ossobuco, gulasz, mielone, mięso na zupy i do duszenia)
kryteria jakości Świeże mięso

Świeże mięso - Pochodzenie ma znaczenie!

W przypadku mięsa najważniejsze jest bezpieczeństwo. Każde świeże mięso ze znakiem „Czerwonego Koguta” (cielęcina, wołowina czy baranina) należy do lokalnych delikatesów i zawsze wiadomo, co znajduje się na patelni. Wielki triumf regionalnych produktów! W gospodarstwach Południowego Tyrolu zdrowe zwierzęta znajdują wszystko, co jest potrzebne do prawidłowego rozwoju – począwszy od właściwie zorganizowanych pomieszczeń aż do karmienia paszą pozbawioną dodatków GMO. Krótki transport oraz zamknięty obieg chłodzenia stanowią kolejne elementy decydujące o jakości produkcji mięsa. Zwłaszcza sama osoba rolnika jest największym gwarantem wysokiej jakości mięsa ze znakiem "Czerwonego Koguta".
Jak nas znaleźć?
Jedziemy z Meran w kierunku Reschenpass do Prad nad przełęczą Stilfserjoch, potem dalej do Lichtenberg. We wsi należy śledzić drogowskazy na „Hof am Schloss“, które doprowadzą nas do gospodarstwa.
Podręczny szkic dojazdu