X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
Home
Produkty wysokiej jakości
Wskazówki i przepisy

Wskazówki dotyczące produktów i przepisy

Czysty smak Poludniowego Tyrolu

Szukaja Panstwo czegos osobliwego wsród wysokiej jakosci wiejskich produktów? Chcieliby Panstwo starannie te produkty przechowywac, zobaczyc je w miejscu, gdzie powstaja, albo po prostu znalezc cos dobrego dla siebie?
Klikniecie na obrazek przeniesie Panstwa bezposrednio do podpowiedzi.

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player

Prawidłowe gotowanie jajek.

Włóż jajka do wrzącej wody, ale nie bezpośrednio po wyjęciu z lodówki, bo wtedy pękają. Pozostaw je, aby się ogrzały do temperatury pokojowej. Jeśli się śpieszysz, przekłuj jajko delikatnie igłą od szerokiej strony - tam, gdzie komora powietrzna.

1 szklanka soku owocowego codziennie

Szklanka soku owocowego dziennie pokrywa zapotrzebowanie na witaminę C. Jednocześnie przyczynia się do tego, że organizm lepiej przyswaja żelazo zawarte w pokarmie.

Suszone owoce

Dietetycy zalecają pięć porcji warzyw i owoców dziennie. To wydaje się dużo, ale jest wykonalne, szczególnie jeśli mamy dostęp także do suszonych owoców. Małe i dobrze zapakowane zmieszczą się w każdej kieszeni!

Właściwe przechowywanie sera

Ser najlepiej czuje się w temperaturze 12 stopni Celsjusza. Chłodna piwnica jest idealnym miejscem na jego przechowywanie. Sery można również trzymać w lodówce w specjalnym pojemniku. Wyjątkiem jest świeży serek, który woli dużo niższe temperatury.

odpowiedni smak destylatów

W przeciwieństwie do tego, co wiadomo o winach, nie należy mieszać destylatu w kieliszku. W ten sposób wytrąca się alkohol, a zatem ukrywa owocowe smaki Najlepszego smaku doświadczymy, gdy po 20 - 30 sekundach poczujemy zapach w kieliszku, należy potem próbować. Odpowiednia temperatura jest między 16°C i 17 °C.

Syrop z owoców w sezonie zimnym i ciepłym

Zimą wiele syropów można rozcieńczyć gorącą wodą lub dodać do herbaty ziołowe. Równie dobrze można je pić z zimną wodą jako odświeżający napój lub dodać do lodów, puddingu, budyniu lub innych deserów.

Optymalny smak sera

Swój optymalny smak ser osiąga w temperaturze pokojowej. Dlatego też zaleca się, aby sery wyjmować z lodówki na pół godziny przed posiłkiem. Zbyt częste i silne wahania temperatury wpływają negatywnie na ich jakość i smak. Dlatego raz wyjęty z lodówki ser powinien zostać zjedzony!

Smietanę zabarw syropem owocowym

Jeśli chcesz zabarwić bitą śmietanę, polecamy syropy owocowe. W tym przypadku syrop do bitej śmietany dodawaj ostrożnie.