X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
Home
Produkty wysokiej jakości
Nowe produkty wysokiej jakości
Wiejskie sery z Południowego Tyrolu

Wiejskie sery z Południowego Tyrolu

Kto je dobry ser - ten robi cos dobrego dla siebie

Sery z Poludniowego Tyrolu
Cos dla smakoszy! Górski ser z Poludniowego Tyrolu albo kawalek szarego sera, koreczek z kostka sera ziolowego i roladki sera ze szczypiorkiem. Milosnik serów nie moze przegapic takiej okazji i nie spróbowac wysokiej jakosci produktów z Poludniowego Tyrolu, które serwowane sa tu „na podwieczorek“.

W Poludniowym Tyrolu slynacym z 300 slonecznych dni w roku, zyznej gleby, swiezego górskiego powietrza, soczystej trawy, wyrazistych ziól, sa idelane warunki do produkcji pelnowartosciowego mleka i uszlachetnionych produktów nabialowych.

Takie warunki umiejetnie wykorzystuja serownie oznaczone symbolem Roter Hahn. Dolaczyly one do marki „Roter Hahn“ i pod fachowym nadzorem przetwarzja „biale zloto“ w wysokiej jakosci maslo, naturalny jogurt i twaróg, czy tez róznego rodzaju sery swieze, twarde i miekkie.

Przykladowe wyroby to „Ziegenzwerge“ - swiezy ser kozi w ksztalcie wiezyczek, „Nusser“ - ser z podwójna smietana i koniakiem w platkach orzechów czy miekki ser „Aschenputtel“ dojrzewajacy w popiele. To tylko niektóre przyklady wybornych serów z surowego mleka wytwarzanych w Poludniowym Tyrolu .