X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Brixen
Villscheiderhof

Villscheiderhof

wiejska gospoda w Brixen 

Villscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Villscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Villscheiderhof
Rodzina Florian Hilpold
Untereben 13
39042 BrixenBrixen
Telefon +39 0472 832037
Tel. kom. +39 347 3415724
info@villscheider.info www.villscheider.inf...
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte od połowy marca do początku czerwca oraz od 8 września do 3 grudnia. Wiosną otwarte w piątki od godz. 17:00, w soboty i niedziele od 12:00. Od poniedziałku do czwartku tylko na wcześniejsze zamówienie. Jesienią otwarte od wtorku do piątku od godz. 17:00, w soboty i niedziele już od 12:00. W poniedziałki zamknięte.
W gospodarstwie można kupić: wino.
Opis gospodarstwa
"Buschenschank" Villscheiderhof, usytuowany przy słynnej Kastanienweg [kasztanowy szlak], spogląda w w dół na biskupstwo Brixen (Bressanone). Na gości oczekuje rodzina Hilpold, która w salonie lub na tarasie serwuje wyśmienite dania i wyborne wina.
Jedzenie i picie
Chleb domowej roboty, "Kaminwurzen", speck, ziemniaki gotowane, tradycyjne danie z wołowiny, zupy i knedle, "Schlutzer", "Krapfen". Jesienią: zupa jęczmienna, półmisek mięs z kapustą, kiełbasy, kasztany. Wiosną: na przemian "Żurek", placki ziemniaczane "Blattlen" z kapustą, "Tirtlen", "Bauerngröstl", dania z dziczyzny, pieczonej wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny, domowe ciasta. Soki: jabłkowy, z porzeczki i z mięty.
Nasze wina
Sylvaner rocznik ‘16 z typowymi nutami jabłkowymi w ustach odczuwane jest jako ciepłe i mocne wino ze znakomitą trwałością smaku. Kerner rocznik ‘16 charakteryzuje się nutami jabłkowymi i cytrusowym aromatem. Portugieser rocznik ‘16 ma typowo wiśniowy zapach z delikatną obecnością czerwonych owoców jagodowych. Zweigelt rocznik ‘15 to również wino z charakterem. W smaku zauważa się kwaskowatość i przyjemną ziołową obecność tanin.
Samochodem
W Brixen, jadąc z Bozen (Bolzano), na czwartym rondzie skręcić w lewo, minąć „Südtiroler Kinderdorf“ w kierunku "Untereben", jechać drogą pod górę ok. 1,5 km.
Pieszo
Z Vahrn drogą na Keschtn lub drogą 20 (1,5 godz.). Z dworca kolejowego drogą 20 do Pinzagen, stamtąd drogą na Keschtn do St. Cyrill i dalej w dół w kierunku Brixen (1,5 godz.).
Podręczny szkic dojazdu