X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Brixen
Villscheiderhof

Villscheiderhof

wiejska gospoda w Brixen 

Villscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Villscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - EisacktalVillscheiderhof  - Brixen - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Villscheiderhof
Rodzina Florian Hilpold
Untereben 13
39042 BrixenBrixen
Telefon +39 0472 832037
ruchomy +39 347 3415724
info@villscheider.info www.villscheider.inf...
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Czynne od połowy marca do początku czerwca oraz w październiku i listopadzie. Wiosną czynne w piątki od godz. 16:00, w soboty i niedziele od godz. 12:00. Od poniedziałku do czwartku otwarte po wcześniejszej rezerwacji. Jesienią czynne od wtorku do piątku od godz. 16:00, w soboty i niedziele już od 12:00. W poniedziałek nieczynne.
W gospodarstwie można kupić: wino
Opis gospodarstwa
"Buschenschank" Villscheiderhof, usytuowany przy słynnej Kastanienweg [kasztanowy szlak], spogląda w w dół na biskupstwo Brixen (Bressanone). Na gości oczekuje rodzina Hilpold, która w salonie lub na tarasie serwuje wyśmienite dania i wyborne wina.
Jedzenie i picie
Chleb domowej roboty, "Kaminwurzen", speck, ziemniaki gotowane, tradycyjne danie z wołowiny, zupy i knedle, "Schlutzer", "Krapfen". Jesienią: zupa jęczmienna, półmisek mięs z kapustą, kiełbasy, kasztany. Wiosną: na przemian "Żurek", placki ziemniaczane "Blattlen" z kapustą, "Tirtlen", "Bauerngröstl", dania z dziczyzny, pieczonej wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny, domowe ciasta. Soki: jabłkowy, z porzeczki i z mięty.
Nasze wina
Sylvaner ‘14 to typowe wino z tego szczepu winogron z posmakiem egzotycznych owoców . Ma wyśmienitą pełnię i trwałość smaku w ustach. Kerner ‘14 ma jednoznacznie rozpoznawalne nuty zapachowe moreli i brzoskwini. W ustach charakteryzuje się dobrą równowagą kwaskowatości i słodyczy. Portugieser ‘14 jest w pełni dojrzałym winem. Zweigelt ‘14 ma owocowo-ziemisty zapach. Zweigelt ‘13 charakteryzują aromaty truskawek i czereśni oraz przyjemna pełnia smaku.
Samochodem
W Brixen, jadąc z Bozen (Bolzano), na czwartym rondzie skręcić w lewo, minąć „Südtiroler Kinderdorf“ w kierunku "Untereben", jechać drogą pod górę ok. 1,5 km.
Pieszo
Z Vahrn (czas: 2 godz.) lub z Pinzagen (40 min) przez Keschtnweg do "Buschenschanku". Można też z dworca autobusowego w Brixen ścieżką Europa Besinnungsweg w kierunku na St. Cyrill (czas: 45 min).
Podręczny szkic dojazdu