X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Raffeinhof

wiejska gospoda w Ulten 

Raffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und Umgebung
Raffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und UmgebungRaffeinhof - St. Walburg  - Ulten - urlop w gospodarstwie  - Meran und Umgebung
Raffeinhof
Rodzina Franz Kaserer
Raffein 467
39016 Ulten / St. WalburgUlten / St. Walburg
Telefon +39 0473 795239
Tel. kom. +39 348 3124887
raffeinhof@gmail.com dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte od 1 stycznia do 31 marca we wszystkie niedziele i święta od godziny 12:00. W dni robocze niezbędna jest wcześniejsza rezerwacja. Od 1 kwietnia do 30 listopada otwarte od godziny 12:00. Zamknięte w poniedziałki i wtorki. Zamknięte w grudniu. Otwarte na sylwestra.
Opis gospodarstwa
Gospodarstwo Raffeinhof leży na popularnym szlaku „Sunnenseitnweg“, ok. 2 km nad St. Walburg w dolinie Ultental. Z tego miejsca można ogarnąć wzrokiem znajdujący się za doliną krajobraz Ultner Bergwelt. W obydwu nowo urządzonych izbach jest wyjątkowo przytulnie. Kto chce, może tu skosztować tradycyjnej kuchni opartej produktach pochodzących z gospodarstwa, również na zewnętrznym tarasie.
Jedzenie i picie
"Speck”, kiełbasa „Kaminwurzen”, ser, masło, różne zupy, potrawy przyprawione dziko rosnącymi ziołami i knedle, zależnie od sezonu. „Kaiserschmarrn“ (omlet cesarski), „Erdäpfelnudel”(kluski ziemniaczane), „schwarzplentener Riebl“ (omlet gryczany), na wcześniejsze zamówienie omlet „Muas”. Wiosną kluski ze speckiem z sałatką z mniszka. Jesienią i zimą domowa kiełbasa z kapustą. Własnej roboty strucle, ciasta i desery lodowe. Soki: z czarnego bzu, jabłek, porzeczki, renklody i mięty.
Samochodem
Idąc od strony Lana, krótko przed centrum St. Walburg (za mostem) skręcić w prawo, a następnie przez 2 kilometry trzymać się drogi (wypatrywać tablicy informacyjnej).
Pieszo
Od St. Walburg szlakiem nr 10, mijając Breitenbergermühle, aż do ulicy, a następnie w lewo do gospody (ok. 50 minut).
Podręczny szkic dojazdu