X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Villanders
Pschnickerhof

Pschnickerhof

wiejska gospoda w Villanders 

Pschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Pschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Pschnickerhof
Rodzina Urban Kainzwaldner
Sauders 39
39040 VillandersVillanders
Telefon +39 347 8351009 (0472 843498)
faks +39 0472 843498
Info@pschnickerhof.it www.pschnickerhof.it
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte od 6 stycznia do końca kwietnia w soboty wieczorem i w niedziele. Otwarte w czasie Wielkanocy i Zielonych Świątek. Od 1 września do 8 grudnia czynne codziennie. Zaleca się wcześniejszą rezerwację.
W gospodarstwie można kupić: destylaty i likiery
Opis gospodarstwa
Łamańce językowe dla smakoszy: Pschnickerhof położony jest pośród gajów kasztanowych i winnic. Kogo nie zniechęci trudna do wymówienia nazwa gospody, ten w nagrodę będzie mógł się podelektować różnymi pysznościami. Przytulny salon z piecem kaflowym zachęca do odpoczynku i spróbowania typowych specjałów Villanderer.
Jedzenie i picie
Speck, ser, "Kaminwurzen", pieczony ziemniak, "Schlutzer" - kluseczki serowe, knedle ze szpinakiem i speckiem. Jesienią: krupnik i zupa ziemniaczana, kluski ziemniaczane ze szpinakiem, półmisek mięs z kapustą, placki ziemniaczane "Blattlen", kasztany, słodkie pierożki "Krapfen". Zimą i wiosną: na zamówienie pierogi ziemniaczane, pyzy z kapustą i szpinakiem, pierożki "grüne Zaache", smażone żeberka, wołowina i wieprzowina, "Kniekiechl" [pączki bawarskie], różne ciasta. Soki: z czarnego bzu, malin, czarnej porzeczki oraz jabłek.
Nasze wina
Müller-Thurgau ‘14 rozchodzi się po podniebieniu przyjemną, chłodną kwasowością zielonych jabłek. Ma czysty, lekki smak. Zweigelt ’14 nawiązuje swoim owocowym aromatem do wiśni. Na podniebieniu ujawnia delikatnie swój przyjemnie świeży garbnik i delikatną kwasowość. Rotwein ‘14 ze szczepów Portugieser i Zweigelt ma owocowy aromat z lekkimi nutami korzennymi.
Samochodem
Z drogi Klausen-Waidbruck skręcić w prawo przy Villanderer Handwerkerzone Kalchgruber. Po ok. 1,5 km po prawej stronie znajduje się Pschnickerhof.
Pieszo
Z Klausen szlakami nr 4 i nr 15 oraz drogą Keschtnweg nr 16 do Pschnickerhof (czas: 1 godz.). Szlakami nr 10 i 17 można dojśc do Sauders, Barbian i Dreikirchen.
Podręczny szkic dojazdu
Materiał audio:
Pschnickerhof w Villanders

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player